Ældre mænd er vilde med Støjberg

Inger Støjberg er særlig populær blandt ældre mænd. (Foto: Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix)

Venstres udlændinge- og integrationsminister splitter befolkningen, men har særligt godt fat i de ældre, mandlige vælgere, der giver hende topkarakterer.

Selvom der har været en del stormvejr omkring udlændinge - og integrationsminister Inger Støjberg (V) i den seneste tid, kan hun stadigvæk bryste sig af at være den minister, som modtager flest topkarakterer for sit arbejde i regeringen.

Det viser en undersøgelse foretaget af Analyse Danmark for Avisen.dk blandt 1.087 repræsentativt udvalgte personer.

I den har danskerne bedømt hver enkelt minister på 7-trinsskalaen for hans eller hendes evne til at forvalte sit embede og være en dygtig og troværdig minister og politiker.

Og selv om Inger Støjberg må nøjes med en andenplads efter justitsminister Søren Pape, når man ser på gennemsnitskarakteren, kan hun glæde sig over at være den minister, der får allerflest topkarakterer fra danskerne.

Hver tredje vælger giver Støjberg topkarakterne 10 eller 12, og dermed er hun suverænt den minister, som flest danskere bedømmer til at levere en fremragende præstation.

- Jeg er glad for dette skulderklap fra vælgerne. For mig viser det først og fremmest, at danskerne ønsker en fast kurs i udlændingepolitikken – uanset om det handler om asylansøgere, kriminelle udlændinge eller barnebrude på danske asylcentre, som alle ved, at jeg er stærkt imod, skriver Inger Støjberg i en mail til Avisen.dk.

Men samtidig dumper hver fjerde vælger Inger Støjberg ved at give hende 00 eller – 3 for den helt uacceptable præstation.

Splitter befolkningen

Valgforsker Kasper Møller Hansen fremhæver, at Inger Støjberg er markant og kendt af stort set alle danskere.

- Med hendes værdipolitik på udlændingeområdet er hun vigtig for både Venstre og regeringen. Inger Støjberg er både med til at bevare et godt forhold til Dansk Folkeparti som støtteparti, samtidig med, at hun konsoliderer Venstre, så vælgerne ikke går til Dansk Folkeparti. Hun er meget værd for Lars Løkke, også selvom hun er kontroversiel og ikke kaprer vælgere fra rød blok, siger han.

Det er især de ældre mænd, der er vilde med udlændinge- og integrationsministeren. Næsten 40 procent af mændene giver nemlig Inger Støjberg karakteren 10 eller 12.

Og for danskere over 70 år, er det tal helt oppe på 48 procent.

Inger Støjberg opfatter karaktererne som en opbakning til at fortsætte, også selvom de primært kommer fra de ældre mænd.

- Det politiske område, som jeg arbejder med, deler helt klart vandene. Jeg synes selv, at udlændinge- og integrationspolitikken er utrolig vigtig, og derfor er det dejligt med opbakning til at klø på, skriver hun. 

Den stærkeste i Venstre og blå blok

Ser man på opbakningen til ministeren blandt Venstres egne vælgere og vælgere i blå blok, overhaler Inger Støjberg alle andre ministre. 

Blandt dem, der stemte på Venstre ved valget i 2015, scorer hun karakteren 5,7 mod 5,5 til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)

Blandt alle blå bloks vælgere får hun karakteren 5,6.

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, er glad for, at Støjberg er så markant en figur i Venstre og blå blok. 

 - Inger Støjberg er en rigtig stor gevinst for regeringen og Venstre. Hun er klar i mælet, og derfor er de færreste i tvivl om, hvad hun står for, siger han.

- Vi løfter i flok som regering, så hvem der får hvilke karakterer af bestemte vælgergrupper, går jeg ikke så meget op i. For mig er det vigtige, at vi leverer resultater. På mit eget område glæder jeg mig over, at vi har fået bedre styr på asyltilstrømningen, og at det går fremad med at få udlændinge i arbejde, skriver Inger Støjberg til Avisen.dk.