Ægtepar inviterer kontanthjælpsmodtagere på gratis ferie

Et ægtepar i Sønderjylland har besluttet sig for at invitere enlige forsørgere på kontanthjælp på en gratis ferie på deres nyerhvervede motel.
"Jeg har igennem mange år gjort mig den erfaring, at når man giver noget ud og ikke er fokuseret på pengene som omdrejningspunktet, så behøver man slet ikke bekymre sig pengene, fordi de følger med på en eller anden måde," siger motel-ejeren Kaare Holler Jessen, der her ses sammen med konen, Ying Chaisiri Jessen.
"Jeg har igennem mange år gjort mig den erfaring, at når man giver noget ud og ikke er fokuseret på pengene som omdrejningspunktet, så behøver man slet ikke bekymre sig pengene, fordi de følger med på en eller anden måde," siger motel-ejeren Kaare Holler Jessen, der her ses sammen med konen, Ying Chaisiri Jessen. Foto: Privat

En vinterferie på Motel Højer i Sønderjylland.

Det er, hvad ægteparret Kaare Holler Jessen og Ying Chaisiri Jessen nu tilbyder ti enlige forsørgere på kontanthjælp. Og det er der flere grunde til, fortæller Kaare Holler Jessen.

- Der er et kæmpe pres folk, der har det svært. Ikke nok med, at de her mennesker har det svært i deres liv, så bliver de oveni også presset så meget økonomisk, så de aldrig får chancen for at komme ovenpå igen. Derfor vil vi gerne give dem et afbræk i hverdagen, siger han til Avisen.dk.

Derfor har ægteparret skrevet et opslag på Facebook, hvor de efterlysere enlige forsørgere fra københavnsområdet, der har lyst til en gratis ferie. Og det har fået stor opmærksomhed. I skrivende stund har mere end 2.200 delt det (se opslaget nederst i artiklen). Og flere end 100 har da også allerede henvendt sig.

- Det er næsten ikke til at bære at vælge imellem dem. Den ene historie er værre end den anden, fortæller Kaare Holler Jessen.

Han havde godt forventet, at der ville være stor efterspørgsel på ferietilbuddet. Det er også derfor, at han har opsat begrænsede kriterier for, hvem der kan søge. Det er derfor kun enlige forsørgere på kontanthjælp fra København og omegn, der kan komme afsted. Og indtil videre er otte af de ti pladser allerede fyldt ud.

Kaare Holler Jessen er glad for den respons, som hans opslag har skabt.

- Jeg er glad for responsen på Facebook, men det, der gør mig mest glad, er, at der er rigtig mange, der tagger andre og dermed viser omtanke og kærlighed for nogle i deres omgangskreds, siger han.

Flere i byen hjælper til

Ægteparret Jessen har først for nyligt overtaget motellet, og da de danske banker ikke ville hjælpe med et lån, måtte de låne penge i Thailand for at komme i gang. Alligevel har de ikke været i tvivl om at sætte initiativet i gang.

- Jeg har igennem mange år gjort mig den erfaring, at når man giver noget ud og ikke er fokuseret på pengene som omdrejningspunktet, så behøver man slet ikke bekymre sig om penge, fordi de følger med på en eller anden måde. Så det bekymrer jeg mig slet ikke om, siger Kaare Holler Jessen.

Gennem en onlineindsamling har han og hans thailandske kone samlet 20.000 kroner sammen. Og de penge kommer til at gå til en bus, lidt forplejning og aktiviteter.

- Vi har ikke mange penge, men vi kan godt få det til at løbe rundt, for der er også mange i lokalområdet, der hjælper til, siger Kaare Holler Jessen og fortæller, at folk har tilbudt at hjælpe på mange forskellige måder. Nogle vil bage brød, mens buschaufføren, der skal hente feriegæsterne, ikke kommer til at tjene noget på turen, men blot får dækket sine udgifter.

Kaare Holler Jessen er sikker på, at han kommer til at tage et lignende initiativ igen, han ved bare ikke præcis hvornår.

- Der er rigtig mange, der har brug for det. Jeg har selv engang været kontanthjælpsmodtager og har haft det svært. Jeg ved godt, hvor svært det er at komme ud af det, når man er blevet tvunget ind i den her klient/offer-rolle, forklarer han.

***** DEL GERNE *****Min kone og jeg har købt Motel Højer og vil gerne forære 10 enlige forsørgere på kontanthjælp + b...

Opslået af Motel Højer på 8. januar 2016

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.