Vælg strømper og sokker af god kvalitet, og få en tak fra dine fødder og tæer
Sponsoreret indhold:

De fleste mennesker kan genkende dét, at fødderne er pakket ind i strømper og sko en hel dag lang – og mange ved, at dette indimellem også fører til nogle rigtig sure og ildelugtende tæer. Derfor er det vigtigt at man vælger de rigtige strømper eller sokker, som passer til fødderne.

Vælg det rette materiale

Hvad enten du benytter dig af sokker eller strømper, kan der være forskel på de forskellige materialer, som fodpåklædningen er lavet af. De fleste har strømper eller sokker i bomuld, hvilket er åndbart og kan vaskes på op til tres grader i en vaskemaskine, sådan at svamp og bakterier bliver slået ihjel. Et andet åndbart materiale er uld, som dog ikke kan tåle en vask på tres grader. Dog er uld godt til fødderne, da de kan varme fødder, som er kolde, og da de kan nedkøle fødder, som har tendens til at være varme. Du kan også gå efter det miljørigtige, og vælge bambusstrømper. Disse er meget bløde at have på fødderne, og er gode for miljøet, fordi bambus vokser uden brug af pesticider og andre lignende skadelige stoffer. Samtidig vokser bambus meget hurtigt, hvilket medvirker til at man ikke benytter så mange af jordens naturlige ressourcer på at fremstille strømperne.

Vær opmærksom på sømmærker på fødderne

Når du tager dine sokker eller strømper af, kan det være en god idé at holde øje med, om du kan se mærker på fødderne lige bagefter. Disse mærker, som ofte kommer efter sømmene i strømperne, kan nemlig være et tegn på at strømperne er for stramme til dine fødder – og du skal begynde at se dig om efter en større størrelse. Når sømmen fra strømpen bliver trykket ind i huden, bliver blodgennemstrømningen i din fod dårligere – og pressede blodårer kan ikke sende den optimale næring med blodet ud i din fod. Derfor er for stramme strømper rigtig usundt for dine fødder.

Dine fødder er glade for en time-out fra tid til anden

Et godt råd kan være at sørge for at tage dine sko og strømper af engang imellem – for eksempel når du sover eller når du bare går rundt derhjemme. Dine fødder har nemlig behov for at få både luft og bevægelighed, hvilket ikke altid er helt optimalt, når de er pakket ind i både sko og strømper dagen lang. Selvfølgelig skal du være opmærksom på, at dine gulve derhjemme ikke er så kolde, at du vil ende med at samle en forkølelse op, bare fordi du har gået barfodet rundt derhjemme i nogle timer. Alternativt kan du vælge nogle store og løse uldsokker, eller nogle hjemmesko, som har rigeligt plads til tæerne.

 

Ovenstående indhold er sponsoreret

via Listen To News