SPONSORERET INDHOLD Seng eller sovesofa – sådan vælger du

Gæsteværelset, teenage-hyblen eller hos den studerende - der kan være mange rum, der inviterer til enten en seng eller sovesofa. Der er klare fordele ved begge muligheder, og det kan være svært at gennemskue præcist, hvornår man bør vælge den ene frem for den anden. Her får du en gennemgang af både fordele og ulemper hos både sovesofaen og sengen, samt i hvilke rum og situationer, du bør vælge hvad.

Det får du i en sovesofa

Sovesofaer bliver ofte omtalt som umoderne og uelegante. Det er ganske forkert - særligt, hvis du undersøger de nyere, moderne modeller. Flere har nemlig en stilren æstetik, så du ikke skal være betænkelig ved at trække den ind i stuen heller. Mange danskere bruger sovesofaen som et alternativ til en traditionel sofa eller som en ekstra seng på et gæsteværelse. Er dette tilfældet for dig, anbefaler vi, at du prioriterer at finde en model i et design, som du vil se på hver dag. Vil du bruge en sovesofa som daglig seng, anbefaler vi dog i høj grad, at du vælger en model med høj liggekomfort.

Skal du bruge sovesofaen i et gæsteværelse eller som en daglig sofa, kan du muligvis vægte æstetik og udseende højere, end hvis du skal bruge den dagligt. Skal du derimod bruge den dagligt, er det vigtigt, at du ikke går på kompromis med kvaliteten. Der findes en række gode modeller på markedet, som leverer samme komfort og gode nattesøvn som mange senge. Dog er disse også i en højere prisklasse.

Vælg en seng, når…

… du vægter en yderst komfortabel nattesøvn højt! Selvom sovesofaer kan levere høj komfort, får du altså mere komfort for pengene i en rigtig seng. Derfor anbefaler vi som udgangspunkt altid en seng, hvis du skal bruge den dagligt.

En sovesofa leverer ofte ikke samme komfort og madras-kvalitet som en seng, hvilket reflekteres i søvnkvaliteten og derfor din daglige friskhed på lang sigt. Kan du altså undvære sofa-funktionen, er der en del komfort at vinde ved at vælge en kontinentalseng, boxmadras eller lignende.

Rådfør dig hos en ekspert

Som udgangspunkt anbefaler vi, at du vælger en seng, hvis du skal bruge den til at sove på dagligt. Bruger du din seng i løbet af dagen som sofa, kan du dog med fordel vælge en sovesofa - vælg dog altid en model i høj kvalitet, så du ikke skal gå på kompromis med din søvnkvalitet. Vær gerne opmærksom på, at der kan være STOR forskel på komforten i de forskellige sovesofaer.

Uanset om du vil vide mere om sovesofaer eller senge, kan du med fordel rådføre dig hos en ekspert. Spørg eksempelvis Sengekompagniet som fører nogle af de bedste mærker inden for både sovesofaer og senge. De har butikker i Hillerød, Herlev og Købenavn V, men du kan også nyde gavn af deres ekspertise gennem online rådgivning.

Ovenstående indhold er sponsoreret

Ovenstående indhold er sponsoreret