Madkulturen Vinderens af DM i madkundskab er fundet
PRM / Vinderens af DM i madkundskab er fundet
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Madkulturen

Der var dømt fart over feltet og eventyrlig god stemning, da Verninge Skole præsenterede deres bud på en innovativ kartoffelret. Klassen havde brugt knolden til blandt andet at tilberede en råsyltet kartoffel for dommerne og en "sindssyg god burger" efter dommeren John Kofods smagspalette. Eleverne serverede retterne til oplæsning af et selvskrevet eventyr om kartoflens rejse fra 1500-tallets Sydamerika til nutidens moderne bord.

Det var så overbevisende, at 6.A fra Verninge Skole løb med sejren over de ni andre udvalgte skoler, der dystede i DM i madkundskab, der onsdag 3. april blev afholdt på Kold College i Odense.

Eleverne brugte knolden

I år var temaet for DM i madkundskab 'Brug Knolden!' med særligt fokus på den lækre, billige og i særdeleshed alsidige kartoffel og alle dens skønne brugsmuligheder. Derfor var der i år blandt andet både kartoffelis med kartoffelmazarinkage, kartoffel-chili cheese tops og kartoffel-milkshakes blandt elevernes bud på vinderretter.

På dette års DM i madkundskab blev der for første gang, udover vinderen, også kåret Bedste Måltidsramme samt Bedste Idé. Prisen for Bedste måltidsramme gik til 7. klasse fra Poulstrup Friskole og deres iscenesættelse af Café Den Heldige Kartoffel med bl.a. en milkshake, som dommer Jon Edlund mente smagte "topnice", mens prisen for Bedste Idé gik til 6. klasse fra Resenbro Skoles selvstændige præsentation af tre landes madkultur - alle med kartoflen som centrum.

Selvom Madkamp er en festdag, så handler det grundlæggende om at give eleverne interesse for mad og højne lysten til at gå i køkkenet. I sidste ende handler det om sundhed og om, at fremtidens forbrugere er rustet til at blive kritiske forbrugere.

I år deltog bl.a. DM-dommer Jon Daniel Edlund, måske bedre kendt som Jon fra Bagedysten, samt dagens konferencier, den ukronede bagedronning Mette Blomsterberg, i at hylde de ti finalister. Derudover bestod årets dommerpanel af John Kofod, kok og indehaver af Sortebro Kro, Susanne Højlund fra Smag for Livet, Marie Ejlertsen fra Skiftekær Økologi samt Connie Frerks, lektor i madkundskab på UC SYD.

Projektet Madkamp, der står bag DM i Madkundskab, er støttet af Nordea-fonden. Partnerne bag Madkamp er Madkulturen, KP, UCL, UCN, UCSYD, VIA UC og PH Absalon.

ÅRETS FINALISTER TIL DM I MADKUNDSKAB

Verninge Skole 6.A, 5600 Tommerup
Bankagerskolen 7. X, 8700 Horsens
Borup Skole 6.D, 4140 Borup
Resenbro Skole 6. klasse, 8600 Silkeborg
Vitaskolen Bohr 7.-9. klasse, 8715 Esbjerg
Poulstrup Friskole 7. klasse, 9760 Vrå
Sct. Mariæ Skole 6. klasse, 9000 Aalborg

Uglegårdsskolen-Team Ugle, 2680 Solrød Strand
Ærø Friskole valghold 6.-9. klasse, 5970 Ærøskøbing
Thorsager Skole 6.a, 8410 Rønde

Kontakt:

Presse- & kommunikationsansvarlig Charlotte Kjeldberg Kristensen tlf.: 20 80 44 79 email: charlotte@madkulturen.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/vinderens-af-dm-i-madkundskab-er-fundet?releaseId=13571502

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
via Listen To News