Sparta Atletik og Motion Tredoblet præmiesum ved Telenor CPH Marathon
Sidste år satte Julius Ndiritu Karinga ny løbsrekord. Målsætningen for 2018 er ny løbsrekord for både herre og kvinder. (Foto: Sparta)
De kommende vindere af dette års Telenor CPH Marathon kan glæde sig over, at arrangørerne har tredoblet præmiesummen. Det skal lokke bedre løbere til start og sikre løbet IAAF's Road Race Bronze Label.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Sidste år kunne de to vindere af Telenor Copenhagen Marathon, Julius Ndiritu Karinga og Hana Teklu Zemedku, glæde sig over en førstepræmie på 2000 dollars, men i år vil der stå 6000 dollars på vinderchecken. De forhøjede pengepræmier er blevet en realitet, da der i år satses 100 procent på et historisk stærkt elitefelt på startstregen den 13.maj, og her er det nødvendigt med pengepræmier af en vis kaliber

"Sidste år fik vi en ny løbsrekord på herresiden, men niveauet af kvindefeltet var simpelthen ikke stærkt nok til, at vi fik IAAF's Road Race Bronze Label, som er en målsætning for løbet. Derfor går vi i år all in, og vi kommer til at præsentere nogle spændende internationale navne på både herre- og kvindesiden," siger Henrik Paulsen, der er sportschef i Sparta Atletik & Motion, som arrangerer Telenor Copenhagen Marathon.

Sparta-løber satser på løbsrekorden

Allerede nu ligger det fast, at Sylvia Kiberenge (Kenya), der til daglige løber for Sparta Atletik & Motion, stiller til start, og hun går efter at sætte ny løbsrekord. Det kræver en tid på under 2 timer 30 minutter og 51 sekunder, og da Sylvia sidste år løb 2 timer 29 minutter og 9 sekunder ved Frankfurt Marathon er rekorden inden for rækkevidde.

"Sylvia har bestemt potentialet til at sætte en ny løbsrekord, men der blive flere om buddet. Vi skal have Bronze Label, og det kræver, at vi satser på ny løbsrekord for både mænd og kvinder. Derfor har vi rykket rundt i det samlede budget og tredoblet præmiesummen til vinderne, da det er nødvendigt for at kunne lokke endnu bedre løbere til start," lyder det fra Henrik Paulsen.

Til gavn for løbet og byen

Det er med støtte fra både Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen, at Telenor Copenhagen Marathon nu går benhårdt efter det prestigefuldt IAAF Road Race Label. Et Copenhagen Marathon på internationalt topniveau vil styrke Danmarks brand som destination for topsport, og det vil sikre øget turisme og opmærksomhed omkring de mange kultur- og sportsevents.

"Copenhagen Marathon har siden 1980 været et af de mest prestigefyldte og folkelige breddeevents i Københavns gader. Anerkendelse i form af et IAAF Road Race Label vil få endnu flere nationale og internationale løbere til at vælge at løbe maraton i hovedstaden. At kunne kombinere det folkelige og topelite i den samme event passer også rigtig fint med vores baggrund som en atletik og motions forening. Vi er derfor glade for opbakningen til at realisere denne drøm og samtidige kunne gå benhårdt efter to løbsrekorder i den samme event," siger Dorte Vibjerg, der er direktør i Sparta Atletik & Motion.

Nuværende løbsrekorder

Mænd: Julius Ndiritu Karinga (Kenya) 2.12.10 sat i 2017

Kvinder: Colleen de Reuck (USA) 2.30. 51 sat i 2010

For yderligere information kontakt

Sportschef: Henrik Paulsen

Tlf. Nr. 22 31 45 92

E-mail: hpa@sparta.dk

Direktør: Dorte Vibjerg

Tlf Nr. 22 62 20 26

E-mail: vibjerg@sparta.dk

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
via Listen To News