Det Danske Spejderkorps Spejdere over hele landet inviterer børnefamilier med til en nat under stjernerne
PRM / Spejdere over hele landet inviterer børnefamilier med til en nat under stjernerne
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Det Danske Spejderkorps

Det er blevet eftertragtet at sove ude til lyden af trækronernes susen og med månen som natlampe. Således slog 2018 rekord for overnatninger på Naturstyrelsens lejrpladser, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

Til gengæld ser det ud til, at børn og unge i høj grad går glip af de gode oplevelser i det fri. Sidste år viste en undersøgelse fra Friluftsrådet, at 66 % af de 2-15-årige aldrig har sovet udenfor i fx telt eller shelter.

Derfor er spejdergrupper over hele landet nu gået sammen om at arrangere 'Sov Ude' lørdag den 25. maj. Her stiller lokale spejdergrupper bl.a. telte, bivuakker og sovepladser til rådighed, så flere kan komme ud at prøve magien ved at sove under åben himmel.

"Vi ved fra undersøgelser, at både børn, unge og voksne faktisk ønsker at komme mere ud i naturen, men har svært ved at få det til at lykkes i en travl hverdag. Derfor vil vi med 'Sov Ude' gøre det nemt for flere at få en god og hyggelig oplevelse i naturen. Og forhåbentlig kan vi inspirere endnu flere til at komme i gang med friluftslivet", siger generalsekretær i Det Danske Spejderkorps Benedikte Marie Kaalund.

Indtil videre er der over 50 åbne arrangementer over hele landet, og der kommer hele tiden flere til. Ud over at stille sovepladser til rådighed, arrangerer de lokale spejdergrupper også forskellige frilufts- og spejderaktiviteter som bl.a. træklatring, natløb og mad over bål.

"Naturen byder på fantastiske oplevelser, som vi håber, flere får del i. I naturen kan vi stresse af og være aktive sammen på en anden måde, end vi er normalt. Og det er ikke bare noget, vi spejdere og friluftsfolk går og fortæller hinanden. Masser af forskning peger på naturens gode effekter for både børn, unge og voksne", siger generalsekretær Benedikte Marie Kaalund.

Man kan se et kort over de lokale arrangementer på sovude.dk. 'Sov Ude' arrangeres af Det Danske Spejderkorps i samarbejde med de fire andre spejderkorps i Danmark.

FAKTA:

  • Over 177.000 danskere bookede i 2018 overnatninger på en af Naturstyrelsens lejrpladser, hvilket er rekord, Kilde: Naturstyrelsen (goo.gl/YpyH2j).
  • Alligevel har 66 % af danske 2-15-årige aldrig sovet udenfor. Det viser en undersøgelse foretaget af YouGov for Friluftsrådet i april 2018. Kilde: Friluftsrådet (goo.gl/fAF7ST).
  • Forskning viser, at aktiviteter i naturen har en positiv betydning for børns fysiske og mentale sundhed, for deres læringsparathed og for deres motorik. Kilde: Center for Børn og Natur (goo.gl/TdXGUQ).
  • 'Sov Ude' den 25. maj er et landsdækkende arrangement, hvor spejdergrupper fra hele landet inviterer med ud til en nat i det fri. Indtil videre er der over 50 lokale arrangementer fra Bornholm til Vendsyssel. Læs mere om dagen og find de lokale arrangementer på sovude.dk.

KONTAKT OG MERE INFO OM SOV UDE:

  • For mere info om 'Sov Ude', kontakt kommunikationschef i Det Danske Spejderkorps Peter Tranevig på 2329 3362 / pt@dds.dk.
  • Hent fotos på dds.dk/sovudefotos

Kontakt:

Kommunikationschef Peter Tranevig tlf.: 23 29 33 62 email: pt@dds.dk

Kommunikationskonsulent Peter Kondrup Maul tlf.: 61 72 04 51 email: pkm@dds.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/spejdere-over-hele-landet-inviterer-bornefamilier-med-til-en-nat-under-stjernerne?releaseId=13571310

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
via Listen To News