Kirkens Korshær Soveposedonation skaber varme hos Nykøbing Falsters hjemløse
PRM / Soveposedonation skaber varme hos Nykøbing Falsters hjemløse
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Kirkens Korshær

For tredje år i træk støtter JYSK op om Kirkens Korshærs arbejde ved at donere varme fornødenheder til organisationens brugere. Udover en donation på 1.000 soveposer har Jysk ligeledes doneret liggeunderlag og håndklæder. En af de byer, hvor de udsatte har mulighed for at få lidt ekstra at varme sig på i denne kolde tid, er Nykøbing Falster.

En værdifuld donation
JYSKs donation falder på et tørt sted. Kirkens Korshær har gennemgået behovet for hjælpen fra JYSK på alle organisationens væresteder og varmestuer. På baggrund af dette har i alt 21 af organisationens væresteder og varmestuer i 15 forskellige byer modtaget et stort antal soveposer - herunder Nykøbing Falster.

"I Nykøbing møder vi mange mennesker, der har det svært i livet. Vi møder også en del hjemløse, der overnatter i skoven eller i bymidten. Der er det afgørende, at vi har mulighed for at give dem en ny varm sovepose. Vi er derfor meget taknemmelige for donationen," fortæller Maria Mistarz Benzon, leder af Kirkens Korshærs sociale arbejde på Lolland og Falster og leder af Kirkens Korshærs varmestue på Jernbanegade i Nykøbing.

Skaber varme i de kolde måneder
Et af Kirkens Korshærs helt store fokusområder er netop hjælpen til landets hjemløse. Derfor er donationen fra JYSK ekstrem vigtig, da den er med til at sikre adgang til en helt basal fornødenhed som varme om natten til nogle af landets hjemløse borgere.

Også hos JYSK er man glade for at kunne hjælpe de mennesker, der har allermest brug for omsorg og varme i disse kolde tider. Og selvom det er tredje år i træk, at JYSK donerer soveposer til Kirkens Korshær, så er det stadig noget, der bringer varme - også internt i organisationen.

"Det er fantastisk, at vi kan være med til at hjælpe dem, der har allermest brug for det i de kolde vintermåneder. For de mennesker, der må ligge udenfor i kulden, er det nødvendigt at have en varm sovepose. Det er godt, at vi som virksomhed har mulighed for at donere dem," fortæller Lene Sørensen, butikschef i JYSK i Nykøbing Falster"

Både virksomheder og privatpersoner kan ligesom JYSK være med til at give de danske hjemløse varmen.

Hvis man er interesseret i en donation, kan man læse nærmere på: www.Kirkenskorshaer.dk/stot

Om Kirkens Korshær
Kirkens Korshær er ca. 450 ansatte og 9000 frivillige, som arbejder for de mest udsatte mennesker i Danmark, herunder hjemløse og psykisk sårbare. Dette sker blandt andet igennem drift af ca. 38 varmestuer over hele landet. Se mere på; www.kirkenskorshaer.dk

Hjemløshed i Danmark
Der findes mere end 6600 hjemløse i Danmark. 75 % er mænd og 25 procent er kvinder. Ca. 50 % er psykisk syge. Ca. 10 % af de hjemløse er gadesovere. Kilde VIVE - hjemløshed i Danmark 2017. Se mere på: https://www.vive.dk/da/temaer/hjemloeshed/

Kontakt:

Maria Mistarz Benzon, leder af Kirkens Korshærs sociale arbejde på Lolland-Falster, tlf. 30 66 35 32 Maja Molberg, kampagneleder erhverv, tlf. 61 38 80 61

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/soveposedonation-skaber-varme-hos-nykobing-falsters-hjemlose?releaseId=13568611

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
via Listen To News