Danske Osteopater Nordisk topmøde
PRM / Nordisk topmøde
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Danske Osteopater

Det første nordiske formandsmøde mellem de nationale osteopatforeninger fra Norge, Sverige, Finland og Danmark, startede med et officielt besøg hos Liselott Blixt, formand for Sundheds- og Ældreudvalget, i Folketinget.

Norsk Osteopatforbund (NOF), blev repræsenteret ved formand Helge Skåtun. Svenska Osteopatförbundet (SOF), blev repræsenteret ved formand Gudrun Göransson. Suomen Osteopaattiliitto Ry- Finlands Osteopatförbund Rf, blev repræsenteret ved formand Laura Lee Kamppila, og Danske Ostopater (DO) blev repræsenteret ved formand Hanna Tómasdóttir.

Formålet med mødet var, at styrke de nordiske relationer, med henblik på et tæt samarbejde samt videns - og visionsdeling. Osteopati er en forholdsvis ung, men autoriseret sundhedsprofession i Danmark. Det var således et enstemmigt folketing der vedtog lovforslaget om autorisation af osteopater den 15. maj sidste år, under lederskab af netop Liselott Blixt, der havde kæmpet osteopaternes sag over de sidste par år.

Osteopati er nu autoriseret i tre ud af de fem nordiske lande: Island, Finland og Danmark, hvorimod osteopati i Norge og Sverige ikke er autoriseret endnu, men det håber vi, at snart ændres.

Osteopati er en manuel sundhedsprofession, baseret på naturvidenskabelige fag, som eksempelvis anatomi, fysiologi, neurologi, biomekanik og sygdomslære. Osteopater behandler alene med deres hænder som redskab og anvender blandt andet manipulationer og mobilisering af kroppens led, strækteknikker, massage af muskler og bindevæv, samt fascielle teknikker. En osteopat diagnosticerer, behandler samt forebygger muskel- og led problemer i hele bevægeapparatet, eksempelvis ryg-bækken- og nakkeproblemer, sports- og overbelastningsskader, hovedpine, samt gener relateret til graviditet og fødsel. Da årsagen til de oplevede symptomer kan stamme fra et andet sted i kroppen, behandler osteopaterne både symptomerne samt årsagen til symptomerne.

Foreningen Danske Osteopater består af 140 færdiguddannede osteopater. Alle medlemmer af Danske Osteopater bærer titlen M.R.O.DK, som står for Medlem af Danske Osteopater i Danmark.

Kontakt:

Hanna Tómasdóttir, DO M.R.O.DK
Formand for Danske Osteopater
Tlf.: 26 25 56 99
Email: hanna@danskeosteopater.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nordisk-topmode?releaseId=13566876

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.