Beskæftigelsesministeriet Modstandsfolk får ekstraordinær hædersgave på 10.000 skattefrie kroner
PRM / Modstandsfolk får ekstraordinær hædersgave på 10.000 skattefrie kroner
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

Folketinget har torsdag vedtaget et lovforslag, som sikrer, at ekstraordinære hædersgaver i anledning af mærkedage for besættelsen udbetales skattefrit og ikke modregnes i offentlige ydelser som fx folkepension og boligstøtte.

Lidt over 1.000 tidligere modstandsfolk og ofre for besættelsestiden samt deres efterladte kan derfor se frem til, at de senest den 28. december 2018 får udbetalt en ekstraordinær hædersgave på 10.000 skattefrie kroner.

Anledningen er, at det i august 2018 var 75 år siden, at den danske regering gjorde op med samarbejdspolitikken med den tyske besættelsesmagt under Anden Verdenskrig. I den forbindelse besluttede regeringen, at tidligere modstandsfolk og ofre for besættelsestiden samt deres efterladte skal have en ekstraordinær hædersgave på 10.000 kroner og har afsat 10,8 millioner kroner til ekstraudbetalingen.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Mærkedage for besættelsestiden er noget helt særligt, og vores tanker går altid til de mange modige kvinder og mænd, der dengang satte deres liv på spil i kampen for vores frihed. Vi har meget at takke disse mennesker for. Den ekstraordinære hædersgave på 10.000 skattefri kroner er en velfortjent anerkendelse af deres kamp for Danmarks frihed. Danmark skylder dem og deres efterladte at vise vores taknemlighed for det, de gjorde.

Lovforslaget træder i kraft 1. januar 2019, og det får også virkning for den ekstraordinære hædersgave på 10.000 kroner i anledningen 75-årsdagen for opgøret med samarbejdspolitikken i august.

Kontakt:

Beskæftigelsesministeriet Pressevagt: 51232830

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/modstandsfolk-far-ekstraordinaer-haedersgave-pa-10000-skattefrie-kroner?releaseId=13565592

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.