L&F L&F: Godt at rykke uddannelser tættere på virksomhederne
Landbrug & Fødevarer glæder sig over regeringens plan for udflytning af uddannelser og arbejdspladser.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Regeringens plan om at udflytte lidt over 4000 statslige arbejdspladser og 500-1000 uddannelsespladser bidrager til en mere balanceret udvikling i Danmark, mener Landbrug & Fødevarer.

- Fødevareklyngen står i forvejen for en stor del af beskæftigelsen i yderområderne, hvor rigtig mange virksomheder og landmænd for tiden oplever, at det er svært at finde kvalificeret arbejdskraft, siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer, og fortsætter:

- Derfor er det rigtig godt med tiltag som disse, så vi kan sikre den fremtidige vækst også uden for de store byer.

Landbrug & Fødevarer glæder sig særligt over, at der i denne runde også er fokus på at få uddannelserne flyttet ud i landet.

- Det er rigtig godt, at vi får etableret nogle af landets uddannelser der, hvor behovet for kompetencerne befinder sig. Der er brug for tæt samarbejde mellem uddannelser og erhverv for at øge virksomhederne mulighed for at finde kvalificeret arbejdskraft, siger Lone Andersen, der dog pointerer, at udflytningen ikke må ske på bekostning af kvaliteten på uddannelserne.

Regeringen rykker bl.a. uddannelsen automationsteknolog til Hedensted, og det er netop én af de uddannelser, som fødevareklyngen ser gode muligheder i at få tættere på virksomhederne.

For yderligere kontakt:

Caroline Gerd Frandsen, pressekonsulent, Landbrug & Fødevarer, tlf. 20761790, cagf@lf.dk
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
via Listen To News