Apoteket Rosen Lægemiddelstyrelsen har omgjort Region Hovedstadens indstilling til at Apoteket Rosen skulle fungere som vagtapotek (C-vagt).
Overraskende har lægemiddelstyrelsen meddelt apoteket Rosen at regionens indstilling til at apoteket Rosen skulle blive en C vagt apotek ikke bliver til noget. Apoteket havde oprindeligt søgt en B- vagt med farmaceutvagt til kl. 21 om aftenen.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Apoteket Rosen er beliggende ca. 350 m fra Bispebjerg Hospitals hovedindgang (parkeringshus) og ca. 800 m til akutmodtagelsen inde i hospitalets område.

Borgere på Nørrebro, Søborg og Brønshøj må i fremtiden stadig til Lyngby Svane Apotek eller Steno Apotek for at få ekspederet en recept i vagten. En tur der nemt kan tage ca. 1 time med offentlig transport i ydertimer. Det er ikke rimeligt at man med små børn om aftenen skal på sådan en tur.

Akutmodtagelsen på Bispebjerg Hospital betjener over 435.000 borgere i København og Frederiksberg kommuner og har ca. 85.000 besøg og ca. 10.000 indlæggelser om året (hospitalets hjemmeside 28. januar 2017).

Desuden er Apoteket Rosen nem at komme til både på cykel, i bus og bil for 125.000 til 150.000 borgere, boende på Nørrebro, Søborg/Buddinge, og Brønshøj. Fra motorvejssystemet er der nem adgang til Tuborgvej, hvor apoteket ligger i krydset Tuborgvej/Frederiksborgvej. Dette giver borgere fra Lyngby/Gentofte under 15 minutters transport i bil til apoteket udenfor myldretiden. Parkering udenfor apoteket er gratis.

Men sådan vil lægemiddelstyrelsen ikke have det. Borgere på Nørrebro, Søborg og Brønshøj må derfor stadigvæk i fremtiden tage til Lyngby Svane i Lyngby eller Steno Apotek for at få ekspederet en recept i vagten. En tur der som sagt nemt kan tage ca. time med offentlig transport. DET ER IKKE FAIR LÆGEMIDDELSTYRELSE.

Bent Halling-Sørensen, apoteker på Apoteket Rosen.

Tyborgvej 269

2400 NV
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.