Faxe Kommune Krav om 20 procent i indskud havde kvalt almennyttigt boligprojekt i Faxe Kommune
Faxe Kommunes borgmester, Knud Erik Hansen (S), udtaler, at regeringens forslag om en fordobling af grundkapitalindskuddet, ville have betydet et nej til Karise Permatopia - et unikt bæredygtigt bofællesskab i Faxe Kommune.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
"Et ualmindeligt dårligt forslag".

Sådan karakteriserer borgmester Knud Erik Hansen (S), Faxe Kommune, regeringens plan om at hæve grundkapitalindskuddet fra 10 til 20 procent ved almennyttigt boligbyggeri.

Forslaget om at fordoble kommunernes regning ved almennyttigt boligbyggeri fremgår af regeringens udspil til Kommunernes Landsforening, som regeringen i disse forhandler økonomiaftale-2018 med.

- At have et bredt udbud af ejer-, andels- og almennyttige boliger i vores kommune er vigtigt, ja det er det vel sagtens i alle kommuner. Alle skal være velkommen, alle skal kunne bosætte sig her hos os. Derfor er det afgørende, at vi kan understøtte gode og spændende almennyttige boligbyggerier. Det sætter en fordobling af grundkapitalindskuddet en stopper for, siger borgmester Knud Erik Hansen.

I Faxe Kommune er initiativrige folk i gang med at etablere Karise Permatopia, et bæredygtigt landbrugs- og bofællesskab med 90 boliger. De 44 af dem er almennyttige boliger, som Faxe Kommune efter den gældende aftale indskyder knap 9 millioner kroner i.

- Vi er begejstrede for dette unikke bofællesskab, som vil bestå af cirka 115 voksne og 45 børn. En gruppe mennesker som fra nær og fjern har valgt Faxe Kommune aktivt til. Men jeg må ærligt sige, at byrådet næppe havde godkendt et grundkapitalindskud på 18 millioner kroner. Og uden den almennyttige del af Permatopia var projektet aldrig blevet til noget. Det var simpelthen en økonomisk forudsætning for det samlede projekt, at vi som byråd bakkede op, siger Knud Erik Hansen.

- Faxe Kommune skal ikke kun være for de rige. Sådan kan det jo ende, hvis regeringen trækker tæppet væk under kommunerne med krav om et grundkapitalindskud på 20 procent, tilføjer Knud Erik Hansen.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
via Listen To News