Udlændinge- og Integrationsministeriet Inger Støjberg byder velkommen til nye danske statsborgere
PRM / Inger Støjberg byder velkommen til nye danske statsborgere
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

Som følge af den nye indfødsretsaftale, som regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti indgik den 29. juni 2018, skal en ansøger fremover deltage i en grundlovsceremoni, hvis vedkommende ønsker at blive dansk statsborger. Til ceremonien skal ansøgeren skrive under på at ville overholde dansk lovgivning, herunder grundloven, samt optræde respektfuldt over for repræsentanter fra myndighederne ved at give dem hånden.

Den første grundlovsceremoni afholdes i statsligt regi. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er vært ved denne første grundlovsceremoni, hvor hun vil byde de nye danske statsborgere velkommen.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg siger:

"Det er et helt særligt privilegium at blive dansk statsborger og en stor tillidserklæring fra det danske samfund. Derfor skal man som udlænding vise, at man vil Danmark, og man skal gøre sig fortjent til at være en del af det danske fællesskab. Det gør man blandt andet ved at vise respekt over for Danmark og de danske værdier og skikke. Ceremonien er en højtidelig begivenhed, som helt konkret markerer det øjeblik i deltagerens liv, hvor de officielt bliver danske statsborgere."

Yderligere oplysninger

Pressen er velkommen ved ceremonien fra kl. 13:30. Forevisning af gyldigt pressekort og forhåndstilmelding er nødvendigt.

Hvor: Salon A, Eigtveds Pakhus, Strandgade 25G, 1401 København

Hvornår: Torsdag den 17. januar 2019 kl. 14:00-16:00

For spørgsmål og forhåndstilmelding kontakt venligst Mads Müller på tlf. 61 98 32 77 eller på mamu@uim.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/inger-stojberg-byder-velkommen-til-nye-danske-statsborgere?releaseId=13566891

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.