Odin Teatret Holstebro Festuge Midtvejs
Festugen i Holstebro - "Det vilde vesten - Rødder og skud" - er nået til midten af sin strøm af oplevelser lige fra intime og poetiske midnatsforestillinger til storslåede tegninger med mennesker og heste i det vestjyske naturlandskab. Internationale skuespillere, dansere og musikere arbejder i ugen i et usædvanligt tæt samarbejde med byens borgere. Hele Holstebro er med!
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Som én blandt mange andre aktiviteter er i morgen sidst på efterdagen f.eks. den kraftfulde vesterhavsstrand ved Husby en perfekt scene for, hvad der må blive årets mest betagende og spektakulære forestilling. Fra Sydfrankrig har det unikke teater, Théâtre du Centaure, medbragt sine pragtfulde friesere og lusitanerheste, der vil stille sig i spidsen for 100 heste af alle slags fra hele Jylland, når udendørsforestillingen Animaglyphe får mennesker og dyr til at fremtrylle gribende billedfigurer i bevægelse på stranden. Forestillingen varer ca. en time, og der er gratis adgang som til alle andre aktiviteter i ugen.

Théâtre du Centaure har i festugen, der har været i gang siden den 10. juni og slutter den 18., foruden Animaglyphe, døgnet rundt haft både store og små indslag i hele Holstebro til børns og voksnes store forbavselse og fryd. For Théâtre du Centaure er ikke noget almindeligt teater med heste. Som navnet siger, betragter de sig som ét med deres heste, og alle deres indslag har en særlig karakter af noget, man aldrig troede kunne ske. Man kan på en måde sige, at de får hestens kolossale, men samtidigt grænseoverskridende, fascinerende kraft til at blive noget næsten åndeligt. En meget stærk oplevelse.

Om morgenen kan teatret opleves midt i deres "kentaurlandsby", som er anlagt klos op af Holstebros Rådhus og dagen igennem er der indslag med hestene over alt i byen. F.eks. når de går på biblioteket for at låne bøger og bliver til "læseheste". Om aftenen og ved midnat finder deres stærkt lyriske aktiviteter og indslag sted enten i kirken eller omgivet af nattens mystik i byens park. Til deres midnatsritualer møder publikum fra nær og fjern talstærkt op hver nat.

Théâtre du Centaure er kun én ud af de mange kunstneriske kræfter, som er med til at gøre Holstebro til et helt specielt sted i festugen. Rundt omkring i landsbyerne i Holstebro Kommune har man kunnet og kan stadig opleve det spektakulære italienske stylteteater, Teatro tascabile di Bergamo. De deltager blandt andet i værket Festjyllandia, der bliver opført i et gigantisk Cirkus Maximus bygget af 65.000 kg halm. I forestillingen medvirker desuden en teleskoplæsser, folkedansere, en teatergruppe af pensionister, en traktor og islandske heste sammen med en lang række lokale talenter.

Derudover er der begivenheder i skovene omkring Holstebro med historiefortælling, det græske teater Omma og fuglesang. Der er Horseplay, en gruppe internationale kunstnere med fantasifulde hestehoveder- og kroppe af farvet papmaché, som uventet dukker på mulige og umulige steder i byen. Der er Wild Island, en tømmerflåde midt i Storåen med masser af overraskende begivenheder af internationale og lokale kunstnere. Og meget mere.

Hele programmet kan ses på www.holstebrofestuge.dk.

Med venlig hilsen

Anna Marie Houe, mobil 24 46 64 06

Ulrik Skeel, mobil 22 62 41 35

Odin Teatret

Særkærparken 144

7500 Holstebro
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
via Listen To News