Novo Nordisk Fonden Fremragende naturfagsundervisere modtager priser fra Novo Nordisk Fonden
PRM / Fremragende naturfagsundervisere modtager priser fra Novo Nordisk Fonden
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Novo Nordisk Fonden

Dette års modtagere af priserne har blandt andet udmærket sig ved at etablere en naturvidenskabelig festival, lavet undervisningssamarbejde mellem skole og museer, udarbejdet sammenhængende undervisningsforløb i naturfag fra børnehaven til 6. klasse, fået elever til at skype med en naturfotograf på leopardjagt i den indonesiske jungle og inspireret fremtidens skolelærere til at gøre matematik- og naturfagsundervisningen mere interessant og relevant for eleverne.

Med hver pris følger 250.000 kr., hvoraf 50.000 kr. er en personlig hæderspris til underviseren/teamet, mens 200.000 kr. går til prismodtagerens institution til udvikling af den naturfaglige undervisning.

"Med undervisningspriserne ønsker Novo Nordisk Fonden at fejre og anerkende de mange engagerede og dygtige lærerkræfter, som er helt afgørende for børn og unges interesse og læring inden for naturvidenskab. Årets prismodtagere er inspirerende rollemodeller, der på forskellig vis er med til at højne niveauet af naturfagsundervisningen, og de er derfor meget fortjente modtagere af Novo Nordisk Fondens undervisningspriser 2019," siger Berith Bjørnholm, leder af Education & Outreach i Novo Nordisk Fonden.

Med priserne vil Novo Nordisk Fonden samtidig anerkende, at Danmark har et generelt højt fagligt niveau i naturfag, som skal fastholdes og udvikles yderligere i fremtiden.

Novo Nordisk Fondens tre priser til grundskole- eller gymnasielærere uddeles både øst og vest for Storebælt, mens prisen til en underviser på læreruddannelsen er en national pris.

Årets prismodtagere:

Novo Nordisk Fondens Natur- og Teknologilærerpris til grundskolelærere i faget natur/teknologi i indskoling og mellemtrin:

Modtager af prisen Vest: Anna Clausen, Firkløverskolen, Give

Modtagere af prisen Øst: Lone Jensen og Jan Barslund, Nordskolen, afd. Egebjerg

Læs nyheden om prismodtagerne og deres undervisning på Novo Nordisk Fondens hjemmeside.

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris til grundskolelærere i fagene biologi, fysik/kemi, geografi og matematik i udskoling:

Modtager af prisen Vest: Troels Riknagel, Sct. Jacobi Skole, Varde

Modtager af prisen Øst: Helle Krogaard Hansen, Kirkebjerg Skole, København

Læs nyheden om prismodtagerne og deres undervisning på Novo Nordisk Fondens hjemmeside.

Novo Nordisk Fondens Naturvidenskabelige Gymnasielærerpris til undervisere i astronomi, biologi, bioteknologi, fysik, geovidenskab, kemi, matematik, naturgeografi og teknologifag:

Modtagere af prisen Vest: Jesper Melchjorsen og Pia Møller Jensen, Egaa Gymnasium

Modtager af prisen Øst: Lasse Seidelin Bendtsen, Borupgaard Gymnasium, Ballerup

Læs nyheden om prismodtagerne og deres undervisning på Novo Nordisk Fondens hjemmeside.

Novo Nordisk Fondens Pris til Naturfagsundervisere på Læreruddannelsen rettet mod undervisere i undervisningsfagene biologi, fysik/kemi, matematik og natur/teknologi:

Modtager af prisen: Lóa Björk Jóelsdóttir på VIA Læreruddannelsen, Silkeborg

Læs nyheden om prismodtageren og hendes undervisning på Novo Nordisk Fondens hjemmeside.

Kontakt:

Christian Mostrup Scheel, Senior Press Officer, tlf. 3067 4805, cims@novo.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fremragende-naturfagsundervisere-modtager-priser-fra-novo-nordisk-fonden?releaseId=13571535

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
via Listen To News