home a/s Flere og dyrere sommerhuse: Sommerhuskøbere slår gækken løs
PRM / Flere og dyrere sommerhuse: Sommerhuskøbere slår gækken løs
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra home a/s

Sommerhuskøberne skruer op for budgettet, viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Home, der solgte flere sommerhuse i 2018 og til højere priser end i 2017.

Køberne betalte i snit knap 100.000 kr. ekstra for sommerhuset sidste år. Det svarer til 8 % ekstra oven i salgsprisen.

"Det er tydeligt, at sommerhuskøberne har 'slået gækken mere løs' det seneste år," siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Det er der flere årsager til.
"Det skyldes både, at priserne på sommerhuse generelt er steget, og så er der bare flere, der har fået råd til at købe et sommerhus med en god beliggenhed. Det koster også ekstra," siger Michael Dalsager.

Danskerne har generelt bedre råd til et sommerhus, fordi værdien af deres helsårsbolig er steget, og der overordnet har været fremgang i danskernes økonomi de seneste år.

I 2018 var størrelsen af de solgte sommerhuse lige knap 77 kvadratmeter fordelt på 3,6 værelser, og det gennemsnitlige byggeår var 1975. Præcis som i 2017.

Så sommerhuskøberne har altså ikke fået et større eller nyere sommerhuse for de knap 100.000 kr. ekstra.
"Til gengæld hører vi fra vores ejendomsmæglere, at køberne har tendens til at gå efter et sommerhus med en lidt bedre beliggenhed. For eksempel prioriterer de at rykke lidt tættere på vandet eller lidt længere væk fra en trafikeret vej gennem sommerhusområdet," siger Michael Dalsager fra Home.

Ligeledes oplever flere mæglere også eksempler på, at par, der allerede ejer sommerhus, sælger for at rykke i et sommerhus med en bedre beliggenhed.

Også huse i god stand, hvor huset er klar til brug, bliver vægtet højt af køberne sammen med en optimal indretning og en god størrelse på værelserne.

"Selv om det går bedre med sommerhussalget, så er prisen fortsat meget afgørende. Er prisen sat for høj går køberne en lang bue uden om, for der er fortsat relativt mange andre huse at vælge imellem mange steder i landet. På landsplan er der omkring 10.000 sommerhuse til salg."

Fakta: Flere sommerhus-handler - til højere priser

  • Home-kædens sommerhusmæglere solgte 1 % flere sommerhuse i det forgangne år sammenlignet med 2017, og sommerhuskøberne købte dyrere sommerhuse, viser en gennemgang af alle Homes sommerhussalg i 2018

  • Den gennemsnitlige købspris for sommerhusene solgt i løbet af året endte på 1.312.477 kr. Det er ca. 94.000 kr. dyrere end i 2017, hvor de solgte sommerhuse kostede 1.218.408 kr. i snit. Stigningen svarer til knap 8 %.

  • Den gennemsnitlige sommerhuskøber var 50 år.

Kilde: home, homes handler på landsplan


FAKTA om 'sommerhuset' solgt i 2018
(gennemsnit)
Byggeår: 1975
Størrelse: 77 kvm
Antal værelser: 3,6
Salgspris: 1.312.000 kr.
Kvadratmeterpris: 17.590 kr.
Kilde: Home - solgte sommerhuse, 2018

Kontakt:

Presseservice & analyse Michael Dalsager tlf.: 4473 4528 email: mida@home.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-og-dyrere-sommerhuse-sommerhuskobere-slar-gaekken-los?releaseId=13568580

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.