Kirkens Korshær Esbjergs hjemløse får varm soveposedonation
PRM / Esbjergs hjemløse får varm soveposedonation
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Kirkens Korshær

For tredje år i træk støtter JYSK op om Kirkens Korshærs arbejde ved at donere varme fornødenheder til organisationens brugere. Udover en donation på 1.000 soveposer har Jysk ligeledes doneret liggeunderlag og håndklæder. En af de byer, hvor de udsatte har mulighed for at få lidt ekstra at varme sig på i denne kolde tid, er Esbjerg.

En værdifuld donation
JYSKs donation falder på et tørt sted. Kirkens Korshær har gennemgået behovet for hjælpen fra JYSK på alle organisationens væresteder og varmestuer. På baggrund af dette har i alt 21 af organisationens væresteder og varmestuer i 15 forskellige byer modtaget et stort antal soveposer - herunder Esbjerg.

"I Esbjerg har donationen stor betydning for de af vores brugere, der opholder sig og sover ude i denne tid. Soveposerne og underlagene skaber varme og værn mod kulde og vind, og vi har også mulighed for at udlevere en ny sovepose, når den gamle trænger til udskiftning," fortæller Camilla Aae, social leder af Kirkens Korshærs varmestue i Exnersgade i Esbjerg.

Skaber varme i de kolde måneder
Et af Kirkens Korshærs helt store fokusområder er netop hjælpen til landets hjemløse. Derfor er donationen fra JYSK ekstrem vigtig, da den er med til at sikre adgang til en helt basal fornødenhed som varme om natten til nogle af landets hjemløse borgere.

Også hos JYSK er man glade for at kunne hjælpe de mennesker, der har allermest brug for omsorg og varme i disse kolde tider. Og selvom det er tredje år i træk, at JYSK donerer soveposer til Kirkens Korshær, så er det stadig noget, der bringer varme - også internt i organisationen.

"Ingen mennesker har fortjent at ligge udenfor i kulden! Jeg donerer selv mit tøj til den lokale genbrug, og som en stor koncern er det godt, at vi også tager et ansvar for dem, der har brug for det. Jeg er sikker på, at soveposerne vil hjælpe Esbjergs hjemløse med at holde varmen," siger Emy Lorenzen, butikschef i JYSK i Esbjerg.

Både virksomheder og privatpersoner kan ligesom JYSK være med til at give de danske hjemløse varmen.

Hvis man er interesseret i en donation, kan man læse nærmere på: www.Kirkenskorshaer.dk/stot

Om Kirkens Korshær
Kirkens Korshær er ca. 450 ansatte og 9000 frivillige, som arbejder for de mest udsatte mennesker i Danmark, herunder hjemløse og psykisk sårbare. Dette sker blandt andet igennem drift af ca. 38 varmestuer over hele landet. Se mere på; www.kirkenskorshaer.dk

Hjemløshed i Danmark
Der findes mere end 6600 hjemløse i Danmark. 75 % er mænd og 25 procent er kvinder. Ca, 50 % er psykisk syge. Ca. 10 % af de hjemløse er gadesovere. Kilde VIVE - hjemløshed i Danmark 2017. Se mere på: https://www.vive.dk/da/temaer/hjemloeshed/

Kontakt:

Camilla Aae, leder af Kirkens Korshærs sociale arbejde i Esbjerg, tlf. 51 43 05 48 Maja Molberg, kampagneleder, tlf. 61 38 80 61

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/esbjergs-hjemlose-far-varm-soveposedonation?releaseId=13568608

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.