Det Kongelige Teater En funklende ny solodanser
Solist Holly Dorger udnævnt til solodanser i Den Kongelige Ballet
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.


Holly Jean Dorger og Ulrik Birkkjær i "Tema og variationer". Foto: Costin Radu

Lørdag var en helt særlig aften på Det Kongelige teater. Efter sidste forestilling af Tema og variationer tog Balletmester Nikolaj Hübbe en smuk tradition i brug og udnævnte ballettens nyeste solodanser direkte fra scenen. Holly Jean Dorger, 27, blev forfremmet til solodanser - den højeste titel en balletdanser kan nå.

"Aftenens stjerne er en funklende danse-diamant i Den Kongelige Ballets juvelsmykke," sagde Hübbe i sin tale "En passioneret, fri - ja, næsten vild ballerina. Hendes umættelige appetit for dansen, kombineret med hendes skarpt slebne tilsynekomst på scenen, gør hende til en ener af højeste karat. Jeg har kendt hende, siden hun var 14 år gammel, og har tidligt været bekendt med hendes store talent. Netop dette talent - samt den enorme danseglæde og akkuratesse hun lægger i sine forestillinger - bringer hende i aften frem i allerforreste række... - Jeg vil hermed udnævne Holly Dorger til Kongelig solodanserinde."

Holly Jean Dorger er fra Detroit i Michigan og uddannet på School of American Ballet i New York, hvor hun tog timer hos Nikolaj Hübbe. I 2008 tog Hübbe hende med til København, da han selv blev Balletmester og tilbød hende en plads i Den Kongelige Ballets corps de ballet. Dorger har bl.a. danset hovedpartierne som Odette og Odile i Nikolaj Hübbe og Silja Schandorffs opsætning af Svanesøen. I aftes dansede hun hovedpartiet i George Balanchines halsbrækkende svære ballet Tema og variationer. Med Dorgers forfremmelse har Den Kongelige Ballet fået en funklende ny solodanser.

Om Holly Jean Dorger

Blev ansat som korpsdanser ved Den Kongelige Ballet i 2008. Forfremmet til solist i 2013. Forfremmet til solodanser den 27. februar 2016.

På Det Kongelige Teater

Solo- og solistpartier: Hovedpartiet i Tema og variationer, Polyhymnia i Apollon, Prudence Duvernoy i Kameliadamen, Gamzatti (Lady Emma) i La Bayadère, Princess Florine; Bluebird Pas de deux i Tornerose, Dronning Shemakha i Alexander Ratmanskys Den gyldne hane, Tre skygger i La Bayadère, Pas de Action solo i La Bayadère, Pas de Quatre i Svanesøen, Ung syrenfe i Tornerose, Sukkerprinsesse, Dugdråbe og Førende marcipan i Nøddeknækkeren, Ballerinaen i Etudes, Pas de sept i Et folkesagn, Odette/Odile i Svanesøen, Elskerinde i Manon, Første Pas de Trois i Agon, "America" fra West Side Story, Grand Pas Classique, Tchaikovsky pas de Deux og Satanella Pas de Deux.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
via Listen To News