Netto Danskerne er vilde med at fjerne plastikaffald i vandkanten
PRM / Danskerne er vilde med at fjerne plastikaffald i vandkanten
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Netto

Projekt Plastik-Smart sætter fokus på den plastik, der ender i naturen og havner på vores smukke strande. Som noget nyt inviterer WWF Verdensnaturfonden i partnerskab med Netto, danske familier med til arbejdet med at registrere og dokumentere, hvilke typer af plastikaffald, der ligger på de danske strande. Projekt Plastik-Smart giver familier mulighed for at blive klogere på plastikudfordringen i Danmark, da plasticeksperter fra WWF Verdensnaturfonden hjælper familierne med den håndholdte strandforskning.

Projektet er landsdækkende og foregår på 10 strande i de første dage af maj. Ud af de mange ansøgere vil 40 familier inviteres med i projektet, og alle andre familier klædes på til selv at forske videre ved hjælp af en mobilapp, når de færdes på strandene i fritiden. De data, der indsamles af familierne, indgår i WWF Verdensnaturfondens arbejde med at forebygge, at plastik ender i den danske natur, og bliver samtidig en del af en stor international plastikundersøgelse. Hos Netto, der dels har et langvarigt strategisk samarbejde med plastikeksperterne fra WWF Verdensnaturfonden, og dels er partner på strandprojektet, er man glad for opbakningen fra danskerne.

Plastik er en del af vores hverdag, men når det ender i naturen som affald, så er det et problem. Plastikaffaldet kommer mange steder fra, men blandt andet også fra produkter købt i vores butikker. Vi er optaget af at blive klogere på problemet, så vi kan blive endnu bedre til at stoppe plastik fra at ende i naturen. Derfor er det også helt naturligt for os at støtte WWFs Projekt Plastik-Smart. At flere end 500 familier allerede har meldt sig på banen er virkeligt flot, men vi vil gerne have engageret endnu flere danskere i alle aldre, for det er en vigtig sag," siger Michael Løve, adm. dir i Netto International.

WWF Verdensnaturfonden ser den store opbakning fra familierne som et tegn på, at danskerne er klar over, at naturen har brug for en hjælpende hånd imod plastikken.

"Vores natur og vilde dyr er plaget af plastik - også herhjemme i Danmark. Plastikken står ikke bare dyrene ihjel og skader vores havmiljø, den ender også som mikroplastik i vores spisefisk. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi får fokus på plastikaffald i vores danske natur - og at vi sammen med Netto giver en masse familier mulighed for at være en del af løsningen på problemet," siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Du og din familie kan stadig ansøge om at komme med WWF Verdensnaturfonden og Netto ud og undersøge lokale strande i Danmark. Besøg www.plastiksmart.dk og find din lokale strand. Deadline for tilmelding er 7. april 2019.

For mere om samarbejdet og hvad Netto arbejder med på plastik, besøg www.netto.dk/plastiksmart

Kontakt:

For mere information kontakt: Majken Bramstrup, CSR ansvarlig, Netto Danmark, majken.bramstrup@netto.dk, 87 78 73 71 Cecilie Weinholt, Pressechef WWF Verdensnaturfonden, c.wwinholdt@wwf.dk, 31 76 12 00

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danskerne-er-vilde-med-at-fjerne-plastikaffald-i-vandkanten?releaseId=13571353

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
via Listen To News