Dansk Surf- & Rafting Forbund Dansk surfelite dyster om DM point i Klitmøller
Cold Hawaii i Thy lægger bølger til første stop på årets Surf Tour - DM i Surf. Foto : Pressefoto.
Den danske surfelite samles til det første stop på Danish Surf Tour - DM i Surf 2018 på vandet ud for Klitmøller kommende lørdag og søndag.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Den danske surfelite samles til det første stop på Danish Surf Tour - DM i Surf 2018 på vandet ud for Klitmøller kommende lørdag og søndag.

Det er Dansk Surf- & Rafting Forbund, der står bag Danish Surf Tour, der er det officielle Danmarksmesterskab.

- DSRF blev ved årsskiftet optaget i Danmarks Idrætsforbund, så touren fungerer som de officielle Danmarksmesterskaber i surfing. Den samlede danske vinder af alle fire stops kan dermed kalde sig dansk mester og vi forventer, at vi for første gang kan uddele de officielle DIF-medaljer ved sidste stop til efteråret. Udlændinge kan selvfølgelig også stille op og kan på sin vis vinde hele touren, men vil dog ikke blive kåret som Danmarksmester., fortæller Martin Bro, der er Projektkonsulent i Dansk Surf- & Rafting Forbund.

Udover hæderen er der en pengepræmie på 3000 kroner til den endelige danske mester i hver kategori, som skal bruges på udenlandsk surfrejse eller udenlandsk træningstur.

44 deltagere fra 10 lande

Mesterskaberne i Klitmøller melder udsolgt med 44 deltagere fra Danmark, Sverige, Australien, Tyskland, Holland, Norge, Canada, Mauritius, Tjekkiet og Polen. De skal dyste i kategorierne Junior Open, Longboard, Women Open og Men Open.

- cirka 25% af de tilmeldte er juniorsurfere, så det tegner godt for sporten fremadrettet, siger Martin Bro.

Han glæder sig over, at lokale danske top-surfere melder sig klar : Oliver Hartkopp (samlet nummer to Open Men 2017), Chris Holler (sidste års nummer tre samlet i Open Men 2017), Marius Aagesen (samlet andenplads i Junior 2017) samt Robert Storm Rasmussen (EM bronze i Longboard 2017) samt mange flere.

Vejret er afgørende

Vejret er afgørende for, hvordan konkurrencerne afvikles. Foreløbigt tegner vejret til sol over Cold Hawaii. Men bølgerne er afgørende.

- Vi afgør lørdag morgen, hvor vi præcist kommer til at surfe i Cold Hawaii og så kører konkurrencerne til omkring kl. 17.00. Cold Hawaii Film Festival afvikles samtidigt i Klitmøller, så der bliver masser for publikum at opleve i weekenden i Klitmøller, siger Martin Bro.

Det første stop på Danish Surf Tour afvikles af Dansk Surf- & Rafting Forbund i samarbejde med Thisted Kommune, Cold Hawaii Film Festival og en række sponsorer og partnere.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
via Listen To News