Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Blæsevejr gør årets julemad rekordgrøn
Når danskerne i aften sætter flæskesteg og juleand i ovnene i de danske hjem, så kan de glæde sig over, at blæsevejret gør julemaden klimavenlig
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Det blæser så godt i dag, at rundt regnet hele Danmarks samlede elforbrug dækkes af strøm fra vindmøller, viser ny prognose. Så når juleanden og flæskestegen skal i ovnen, bliver den ganske klimavenlig.

Ifølge tallene fra Energinet vil produktionen af el fra vindmøllerne kunne dække op mod 100 pct. af Danmarks elforbrug juleaften, netop som vi står i køkkenet og braser og steger.

"Det bliver desværre ikke hvid jul i år, men det bliver en grøn og klimavenlig jul med hjælp fra vores vindmøller. Julemaden bliver helt sikkert tilberedt med kærlig hånd i aften, men den bliver også krydret med en god portion vedvarende energi fra de danske vindmøller," siger Lars Chr. Lilleholt (V).

Dette års klimavenlige andestegning ligger sig i slipstrømmen af den grønne omstilling generelt. Nemlig at de vedvarende energikilder stod for godt 31 procent af vores samlede energiforbrug sidste år.

Fakta

Elforbruget juleaften vil toppe før spisetid, hvor der er gang i komfurerne med ca. 5000 MW.

På det tidspunkt vil vindmøllerne - ifølge prognoserne - producere mellem 3700-3800 MW.

Gennemsnittet for vindproduktionen hele døgnet den 24. december ligger på mellem3400-3500 MW.

I 1996 lå andelen af vedvarende energi til vores elproduktion på 6 procent. Sidste år lå det tal på 60 procent, viser tal fra Energistyrelsen. https://ens.dk/sites/ens.dk/files/Statistik/estat2016.pdf

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.