Kohberg brød til hele dagen
Uanset anledningen kan du finde et Kohberg brød, der passer til alle dagens måltider. Lune morgenboller – fra de helt lyse til de grove. Madpakkebrød – fra kernefyldte rugbrød til fiberrige sandwichbrød. Brød med ekstra meget protein, der mætter dejligt. Små hapsere som eftermiddagssnack. Smørbagte burgerboller og hotdogbrød til aftensmaden. Og helt klassiske franskbrød og boller til små hyggestunder! Kort sagt, så er Kohberg Brøds mission at bage godt brød til enhver anledning.
Både smag og sundhed er vigtig
Det allervigtigste for Kohberg Brød er smagen.
- Vi brænder for det gode brød, der smager af noget. Og vi er drevet af nysgerrighed, kærligheden til den gode smag og de gode råvarer, når vi udvikler nye brød. Vi ynder at bage brød med nye og autentiske råvarer med stor smag og karakter. For det er den gode smag, der er kernen, siger Peder Christensen, adm. direktør i Kohberg Brød.
Men brødproducenten har naturligvis også fokus på sundhedsværdien i brødet. Et Kohberg rugbrød indeholder masser af kerner, fuldkorn og fibre, der både giver god smag og god næring - perfekte til en god madpakke, et lækkert frokostbord eller bare som mellemmåltid.
Smagen af et godt Kohberg brød
Målet for Kohberg Brød er, at der skal være kort vej fra jord til bord, og bageriet bruger altid gode gedigne råvarer, der har en frisk og naturlig smag.
- Vi kan lide, når vi udover at skabe et godt brød til familien, også pirrer sanserne. Det gør vi blandt andet ved at give brødet den helt rigtige skorpe og krumme. En af de helt store hemmeligheder er vores mere end 100 år gamle surdej. Den er nøje afstemt i forhold til brødets ønskede karakter og smag, der netop vidner om vores stolte bagetraditioner, vi alle her hos Kohberg er en del af, siger Peder Christensen.
Hver eneste dag hele døgnet rundt bager Kohberg Brød til hele Danmark. Derfor er der sund fornuft i at udnytte energien mest effektivt. Men omtanken for miljøet begynder, længe inden brødet bliver sat i ovnen.
Arbejdet starter allerede med råvarerne ude på marken. Og det er også dér, Kohberg Brød som virksomhed tager et ansvar for at belaste miljøet mindst muligt ved altid at bruge råvarer, der er dyrket med naturlig omtanke for miljøet, mens mel og kerner til det frisk indpakkede brød er fri for nedsivningsmidler – så du med god samvittighed kan spise det Kohberg brød, du finder på hylderne i supermarkedet.
Sønderjysk brød
Det hele begyndte i 1969, hvor bagermester Alfred Kohberg åbnede sit håndværksbageri i Rødekro i Sønderjylland. Her var han den lokale rugbrødsmester – og snart spredte hans gode rygte sig, og pladsen i bageriet blev for trang. Alfred Kohberg flyttede bageriet til den nærliggende by Bolderslev, hvor han lagde grundstenen til det Kohberg Brød, alle kender i dag.
I 1989 var tiden inde til at fremtidssikre bageriet, og Alfred Kohberg solgte Kohberg Brød til Preben og Inga Fogtmann, som var lokale forretningsdrivende med vilje og evne til at få virksomheden til at vokse endnu mere. Efter at have drevet Kohberg Brød som familieejet virksomhed i 25 år besluttede familien Fogtmann, at virksomheden skulle fortsætte under ledelse af en bestyrelse.
- Hovedkontoret ligger stadig i Bolderslev, og den sønderjyske oprindelse ligger stadig dybt i kulturen hos Kohberg Brød – og er med os hver dag, når vi i dag bager brød til alle i Danmark, store som små, fortæller Peder Christensen.
Hele grundkernen i Kohberg Brød er medarbejderne. Uden dem blev der ikke bagt et eneste brød til danskerne. I Bolderslev og virksomhedens andre afdelinger gør man derfor alt for at sikre en velfungerende arbejdsplads, der bager lækkert brød til hele Danmark.
Ovenstående indhold er sponsoreret