sponsoreret indhold Det hvide køkken er stadig det foretrukne valg

Vi har hørt det utallige gange i de sidste par år. Det hvide køkken har udtjent sin værnepligt, og bliver malet over med den store pensel i dristige farver for at skabe personlighed og sjæl. Men inden vi afsiger den endelige dom over det hvide køkkens eksistensberettigelse, bør vi måske lige kigge indenfor i de danske boliger – nye som gamle. Her vil man nemlig opdage, at hvid stadig er den mest repræsenterede farve, og hos den vestjyske køkkenproducent AUBO anslår man, at 8 ud af 10 solgte køkkener stadig er hvide - i varierende nuancer og former.

Det er ligeledes et faktum, at flere og flere efterspørger køkkener med mere sjæl, som er mere vovede og som giver et praj om, hvilken personlighed boligejeren ønsker at udtrykke. Det gælder både på utraditionelle valg af farver og materialer, men at der er tale om en altdominerende trend er ikke korrekt - dertil er der ganske enkelt for mange, der stadig udvælger det hvide køkken i køkkenkataloget.

Og hvorfor gør de så stadig det? Det er der faktisk flere gode grunde til.

Det sikre valg

Det kræver et væld af overvejelser, når beslutningen om et nyt køkken skal træffes. Skal det være et u-formet køkken, et vinkelkøkken eller et tosidet køkken? Skal det være med eller uden overskabe? Og hvordan placerer man elementer som vask, ovn og opvaskemaskine? Alle disse overvejelser er essentielle at få på plads, og det samme kan man i den grad sige om farven på køkkenet.

Alle mennesker er ikke ens – og gudskelov for det. Derfor er det også forskelligt, hvordan vores køkkener skal komme til udtryk. En del af os ønsker som nævnt et unikt køkken, hvor gæsterne træder ind i lokalet og tænker ”wow!”. Enten fordi de er blæst bagover, eller fordi de absolut ikke havde valgt den samme stil. Den resterende del, som også er en klart overvejende del, vælger i stedet det hvide køkken. Enten fordi det er det sikre valg, som passer ind i ethvert hus, eller fordi det lyse rum og de minimalistiske linjer er tiltrækkende.

Et nyt køkken er en kostbar investering, og det er ikke ønskværdigt, at der 5 år efter skal rives låger og hylder ned, fordi man tog et vovet og forkert valg. Her repræsenterer det hvide køkken til gengæld en sikker og langtidsholdbar investering, som mange køkkenkøbere vælger at prioritere.

Det økonomiske aspekt

Når vi taler om det hvide køkken som det sikre valg, er det ikke kun i forhold til de køkkenkøbere, der vælger det pågældende køkken. For mange er det i høj grad også med i overvejelserne, at køkkenet skal være præsentabelt og tilfredsstille en bred målgruppe, hvis boligen en dag skal sælges. Det er de færreste, der ikke har et boligsalg inde i overvejelserne på et eller andet tidspunkt – enten pga. jobskifte, skilsmisse eller når børnene er fløjet fra reden. Pludselig kan det blive aktuelt at rykke teltpælene op, og derfor kan det være godt givet ud at positionere sig så optimalt som muligt.

Med et hvidt køkken kan man være sikker på, at potentielle købere ikke løber skrigende bort. Køkkenet er noget af det første, man bemærker, når ejendomsmægleren viser rundt. Det er et af de dyre rum at renovere, og det kan i en del tilfælde være afgørende for, om boliginteresserede punger ud eller takker nej. Med et hvidt køkken er det overvejende sandsynligt, at køber sagtens kan acceptere udtrykket, som det er, og efterfølgende sætte sit eget præg – det er nemlig også en de store styrker ved det hvide køkken.

Sæt dit eget præg

Det hvide køkken behøver nemlig ikke nødvendigvis ligne et billede fra den grønlandske indlandsis, hvor alt er hvidt i hvidt, så langt øjet rækker. Der er alle muligheder for at gøre køkkenet personligt, selvom fundamentet er hvidt, og ofte er det de små detaljer, der er forskellen på det gængse køkken og et stilfuldt køkken med sjæl.

Eksempelvis kan du komme langt ved at tilføre grønne planter, farvede køkkenmaskiner, sprælske møbler, en farvet væg eller en bordplade, der stikker ud i forhold til det hvide helhedsbillede. Samtidig kan du kombinere det hvide med sektioner i blandt andet sort som eksempelvis AUBOs Venezia Mat Line.

Hvid er en taknemmelig farve, og uanset hvilke kontraster du vælger at tilføje, vil det med stor sandsynlighed blive vellykket.

Det skal naturligvis også pointeres, at der findes flere varianter af det hvide køkken. Det er altså ikke udelukkende ultraminimalistisk højglans med grebsfri låger og store overflader. Der findes et utal af varianter, der giver forskellige udtryk. Blandt andet det hvide landkøkken, der med vitrineskabe, fyldningslåger og flotte greb, tilbyder endnu mere varme og hygge.

Det hvide køkken har mange muligheder og variationer, og én ting er sikkert: Det er stadig danskernes foretrukne køkken.

Ovenstående indhold er sponsoreret

Ovenstående indhold er sponsoreret