SPONSORERET INDHOLD De skjulte farer ved høretab: Og hvordan du får livskvaliteten tilbage

1. Høretab påvirker alle aspekter af dit liv

Vores fem sanser hjælper os med at bevare kontakten til verden omkring os – de hjælper os med at danne relationer og opfatte verden. Derfor er udsigten til at miste en af disse sanser en skræmmende og ofte isolerende oplevelse.

Vidste du ... 94 % af høreapparatbrugere mener, at høreapparatet har forbedret deres livskvalitet.

UDVID

Hvis du lider af høretab, føler du måske, at livet er blevet mindre fornøjeligt – det kan gå ud over dine relationer med venner og familie. Du kan have svært ved at deltage i sociale aktiviteter, det kan være svært at se fjernsyn eller lytte til musik. Du har måske mistet nogle af livets små glæder – selv en tur til stranden er ikke det samme, hvis du ikke kan høre bølgernes brusen.

2. Høretab kan påvirke din sundhed og dit velvære

Hvis du har et høretab, skal din hjerne bruge mere energi på den normalt enkle opgave, det er at høre. Det gør hverdagens situationer som f.eks. at følge med i samtaler meget mere anstrengende, da din hjerne arbejder hårdere på at skulle forstå eller afkode det, der bliver sagt. Dette kan være udmattende og kan påvirke din evne til at huske detaljer.

Det er nu også påvist, at ubehandlet høretab er forbundet med en øget risiko for at udvikle demens. En undersøgelse har vist, at risikoen for at udvikle demens er op til fem gange højere hos personer med svært, ubehandlet høretab.

Vidste du ... ubehandlet høretab er forbundet med en større risiko for at udvikle demens.

UDVID

Ubehandlet høretab er også forbundet med øget risiko for depression og for at blive afhængig af andre i daglige aktiviteter.

3. Du ved måske ikke engang selv, at der er et problem

Høretab udvikles ofte over lang tid, så du ikke selv lægger mærke til, at det sker. Eller måske vil du ikke indse omfanget af dit høretab. Ofte vil det være familie eller venner, der først opfordrer dig til at få foretaget en høreprøve. Uanset hvor alvorligt (eller ej), du mener dit høretab er, kan en høreprøve give dig endegyldigt svar og ro i sindet – og være startskuddet til at få alt det tilbage, som du har mistet.

Vidste du ... i gennemsnit tager det 10 år for en person med høretab at forholde sig til problemet.

UDVID

4. Tidlig opdagelse forbedrer livskvaliteten

Jo tidligere et høretab opdages, jo hurtigere kan høreklinikken begynde at behandle dig, så du igen kan få det optimale ud af livet. En undersøgelse af høreapparatbrugere viser, at 71 % af brugerne mener, at de burde have fået deres høreapparater tidligere; efter at have oplevet fordele som forbedret socialt samvær, mental og følelsesmæssig sundhed og arbejdsevne.

Vidste du ... 71 % af høreapparatbrugere mener, at de burde have fået deres høreapparater tidligere.

UDVID

5. Høretab er overraskende almindeligt

Høretab hos voksne påvirker så mange som en ud af seks i befolkningen – det er ca. 1 mio. personer. Høretab kan forårsages af en række faktorer – det kan være en normal del af at blive ældre eller skyldes høje støjniveauer over en længere periode. Uanset årsagen er der virkelig ingen grund til at føle sig forlegen over et høretab.

Vidste du ... dette tal mere end fordobles til ca. 40 % (eller to ud af fem) hos personer over 50 år.

UDVID

Jo hurtigere der bliver taget hånd om det, des hurtigere kan du få livskvaliteten tilbage. Hvad med at få vished allerede i dag? En hørespecialist kan uforpligtende hjælpe dig med afklaring.

Ovenstående indhold er sponsoreret

via Listen To News