sponsoreret indhold Dårligt internet påvirker boligprisen
Har du husket at tjekke internetforbindelsen i din nye bolig? I en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Userneeds for Dansk Energi, siger mere end halvdelen af de adspurgte, at de er interesseret i at kende internethastigheden, inden de beslutter sig for, om de er interesseret i at flytte ind.

Det kan da også være ekstremt irriterende at flytte ind i en bolig, hvor du f.eks. ikke kan få mere end 2 Mbit/s internethastighed, da dette vil begrænse dine muligheder for at se film, høre musik og spille spil på nettet, siger Martin Hansen fra prissammenligningssiden Bredbånd.dk. Hvis man gerne vil kunne streame film fra Netflix i god kvalitet og spille online spil, så skal han minimum op og have en 30 Mbit/s-forbindelse.

Derfor opfordrer Dansk Energi ligeledes, at ejendomsmæglerne begynder at fremhæve kvaliteten af bredbåndsforbindelsen i deres boligannoncer.

Sådan tjekker du hastigheden i boligen

Hvis ejendomsmægleren ikke kan oplyse dig om bredbåndsforbindelsen, så er der heldigvis hjælp at hente. Der findes flere måder at tjekke internetforbindelsen i området. Erhvervsstyrelsen har bl.a. lanceret Tjekditnet, som kan give dig en ide om om hastigheden i området. Denne hjemmeside opdateres dog ikke særlig ofte, og kan derfor være en smule misvisende.

Alternativt kan du selv teste internethastigheden i boligen ved at benytte Bredbånd.dks hastighedstest. Når du er ude til evt. et åbent hus, så kan du åbne hastighedstesten fra din mobiltelefon, og køre testen imens du er i boligen. Hermed kan du hurtigt få en ide om hastigheden i området. Hvis du samtidig kan få lov til at logge på husejerens trådløse internet, kan du ligeledes teste forbindelsen til den faste internetforbindelse.

Gode råd ved dårlig internethastighed

Hvis du allerede har købt en bolig eller skal til at sælge din nuværende, og gerne vil optimere forbindelsen til internettet, så findes der en række små enkelte områder, som du kan optimere på. Bredbånd.dk har lavet en liste over 3 skridt til en bedre internethastighed.

1. Tjek at placeringen af din router er korrekt. Dvs., at den skal gerne være centralt placeret i bygningen, samt minimum hævet 1-1,5 meter over gulvet. OBS. Placer aldrig din router op ad radiatorer, i et skab eller tæt på andet elektronik, der kan forstyrre signalet.

2. Tjek at ledninger og kabler er korrekt tilsluttet jf. brugsvejledningen. En løs forbindelse kan ødelægge signalet.

3. Skift wifi-kanal. Dit trådløse internet bliver sendt ud igennem forskellige kanaler – og hvis der er flere på samme kanal, kan det forstyrre signalet og dermed hastigheden. Du kan læse mere om hvordan man skifter wifi-kanal på din internetudbyders hjemmeside.

Det kan også hjælpe at genstarte din router. Træk alle stik ud, vent i 10 minutter og tænd routeren igen. Dette nulstiller dine indstillinger og kan i enkelte tilfælde hjælpe.

Ovenstående indhold er sponsoreret

via Listen To News