Advarsel: Hver dag forgiftes hunde af disse ting
Din hund kan blive alvorligt syg af selv de mindste ting.  FOTO: Scanpix
Giftige stoffer i din husholdning kan sende din hund ud i en slem forgiftning og i værste fald på hunde-kirkegården. Her er de fem farligste giftstoffer for din vovse.

Du har helt sikkert ikke til hensigt at gøre din lille vose ondt, men du kommer meget nemt til at gøre det alligevel, hvis ikke du er opmærksom på, hvad den stikker snuden i.

En opgørelse fra Agria Dyreforsikrings skadesstatistik viser, at op mod 1000 hunde sidste år endte hos dyrlægen med alvorlige forgiftninger, skriver de i en pressemeddelelse.

Din hund bliver ikke kun forgiftet af det mest åbenlyse som chokolade eller forkert mad, nej den tager skade af ting, du måske ikke en gang selv bider mærke i - her er de fem værste fjender for din hund:

1. Rottegift
2. Farmaceutiske produkter
3. For meget foder
4. Glykol
5. Svampe

Rottegift er øverst på listen

Rottegift topper listen over ting, der forgifter din hund, og det kan være svært som ejer at opfange netop dette giftstof.

Det ligger flere steder rundt om i byerne og måske endda på din egen grund. Samtidig giver den slags forgiftninger ikke særlige symptomer, og der kan gå flere dage, før hunden bliver dårlig. 

Men opfører din hund sig pludselig anderledes, er den ekstra træt, trækker vejret skidt eller går dårligt, kan det være et tegn på, at den har spis rottegift. Andre tegn på forgiftning kan være opkast, drikketrang og gangbesvær, eller at din hund virker rundtosset.

Især det farlige stof Gykol, som blandt andet findes i kølervæske, skal du være opmærksom på. Der skal kun få dråber til at give din hund akut nyresvigt:

- Indtagelse af glykol kan medføre akut nyresvigt og død, hvis der ikke bliver reageret i tide. Men det kan være svært at fastslå, om der er tale om glykolforgiftning, da symptomerne kan vise sig fra en til tolv timer efter indtagelse alt efter mængden af glykol og hundens størrelse, siger Lotta Möller, dyrlæge ved Agria Dyreforsikring.

Hvis en forgiftning ikke opdages, kan din hund i værste tilfælde dø - du skal altså søge dyrlæge, hvis du har den mindste mistanke.