Advarer mod pendler-koks: Dropper danske job efter id-kontrol
Det får konsekvenser for pendlerne, når den svenske grænsekontrol bliver forlænget, mener trafikdirektør.
Id-kontrollen gør det vanskeligt at pendle mellem Sverige og Danmark, og det får direktøren til at reagere.
Id-kontrollen gør det vanskeligt at pendle mellem Sverige og Danmark, og det får direktøren til at reagere. Foto: Scanpix/arkiv

Den svenske regerings beslutning om at forlænge id-kontrol før indrejse i landet er en meget kedelig nyhed for pendlerne. Sådan lyder udmeldingen fra Skånetrafikkens trafikdirektør, Linus Eriksson.

Beslutningen om at forlænge id-kontrollen i bus, tog og færger til Sverige i yderligere tre måneder blev truffet på et ekstraordinært regeringsmøde.

Det oplyser Anna Johansson, der er pressesekretær for ministeren for infrastruktur.

Id-kontrollen gør det vanskeligt at pendle mellem Sverige og Danmark, og det får direktøren til at reagere.

- Siden sommer har vi set, at pendlere har fundet andre løsninger, har givet op eller besluttet ikke at arbejde i Danmark. De, der ikke har noget alternativ, er tvunget til at stå det igennem hver eneste dag, siger han.

Antallet af ture med Skånetrafikken er ifølge direktøren faldet med omkring 15 procent, siden id-kontrollen blev indført.

Ifølge Linus Eriksson burde regeringen have valgt en anden løsning på problemet. Han mener, at Danmark og Sverige eksempelvis kunne gå sammen om en enkelt kontrolpost i stedet for de to, der er nu.

Den løsning burde have været med i beslutningen, lyder det ifølge direktøren.

Den nuværende id-kontrol ville være udløbet 4. november.

EU-Kommisionen har i sidste uge givet grønt lys til, at Sverige, Danmark, Norge, Tyskland og Østrig kan forlænge deres id-kontroller ved grænserne i tre måneder.

Alle fem lande har i et brev til EU-Kommissionen forinden bedt om en ny forlængelse uden at foreslå, hvor lang den skal være.

/ritzau/TT/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.