Årsløn på 127 mio: Fyreseddel til de ansatte - giga lønforhøjelse til chefen

På trods af milliardunderskud og fyringsrunder er der åbenbart luft i budgettet til at topchefen (på fotoet) kan få en klækkelig lønforhøjelse. Dermed lander hans årsløn på 127 millioner danske kroner. (Foto: Foto: Scanpix/Arkiv)

På trods af fyringsrunder og underskud i virksomheden scorer topchefen en solid lønforhøjelse.

Et underskud på 34 milliarder danske kroner, og en række store fyringsrunder blandt de ansatte - det britiske olieselskab BP har haft et hårdt år.

Men det skal ikke gå ud over topchefen, Bob Dudley. Han står nemlig til en lønforhøjelse på 20 procent, så hans samlede årsløn ender på 127 millioner kroner, skriver Finans.dk.

Den svimlende løn set i forhold til selskabets rekordstore underskud har fået flere aktionærer til at reagere med vrede og protester. På selskabets generalforsamling har 59 procent af aktionærerne da også stemt imod lønforhøjelsen - men eftersom afstemningen kun er vejledende, kan bestyrelsen sagtens vælge at se bort fra den.

Bestyrelsen mener ikke, det er fair at bedømme topchefen ud fra faktorer, han ikke selv har indflydelse på - herunder den faldende oliepris, som er skyld i krisen i branchen.

Konkurrenten, Royal Dutch Shell, som også mærker de faldende oliepriser, har derimod valgt som konsekvens at sætte topchefens lønpakke ned, skriver Finans.dk.