Aarhus Letbane får endelig lov til at køre - på betingelser
Med næsten tre måneders forsinkelse har Trafikstyrelsen onsdag aften givet grønt lys til Aarhus Letbane, hvis der opfyldes en række sikkerhedsvilkår, oplyser Trafikstyrelsen. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Trafikstyrelsen oplyser, at letbanen nu kan medtage passagerer, hvis der opfyldes en række sikkerhedsvilkår.

Med næsten tre måneders forsinkelse har Trafikstyrelsen onsdag aften givet grønt lys til Aarhus Letbane, hvis der opfyldes en række sikkerhedsvilkår.

Det oplyser Trafikstyrelsen.

Onsdag omkring klokken 20 vides det ikke, om Aarhus Letbane har godkendt Trafikstyrelsens betingelser, så den vil kunne køre med passagerer allerede torsdag.

Letbanen har frist til 3. januar til at komme med kommentarer til afgørelsen.

Trafikstyrelsen meddelte allerede 16. december, at man forventede at godkende letbanen i denne uge.

Godkendelsen ville dog ikke komme betingelsesløst, lød det fra styrelsen.

Ifølge den er der fortsat en masse vilkår, som letbanen i de kommende måneder skal leve op til.

Trafikstyrelsen kan over for Ritzau ikke konkretisere, hvilke sikkerhedsbetingelser der skal opfyldes.

Letbanen skulle oprindeligt være åbnet 23. september, men det blev aflyst med én dags varsel.

Åbningen var planlagt til at skulle foregå under pomp og pragt.

Men kransekage og skåltaler måtte aflyses, fordi Trafikstyrelsen ikke kunne sikkerhedsgodkende letbanens operatør, Keolis. Der var også problemer med letbanens regler for teknisk vedligehold.

Siden den aflyste åbning har Trafikstyrelsen og Aarhus Letbane afholdt en række møder for at få godkendt letbanen hurtigst muligt.

Trafikstyrelsen er undervejs blevet kraftigt kritiseret af Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), der har kaldt styrelsen "magtarrogant" og udtrykt manglende tillid til styrelsen.

Kritikken er blevet affejet af Trafikstyrelsen, hvor vicedirektør Kaare Clemmensen har skudt skylden på letbanens dårlige arbejde med at forberede tilladelserne.

- Det basale det er, at de har ikke lavet deres del af arbejdet ordentligt. Det har de bare ikke, sagde Clemmensen lørdag.

/ritzau/