Administration 

Årets sportscitater 2013

Sport

Her kommer et udsnit af de vigtigste sportscitater fra ind- og udland i det forgangne år.

Et medrivende sportsår har budt på alt fra dødsfald, dopingindrømmelser og kæmpe skuffelser til store sejre, opsigtvækkende klubskifter og nye håb for fremtiden.

---- ---- ---- ----

* Fodbold:

Landsholdet får en historisk 0-4-lussing mod Armenien 11. juni i Parken.

- Det er den værste aften i mit fodboldliv. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er mit ansvar, sagde Morten Olsen lige efter kampen.

- Det er måske lige hårdt nok at bruge den sammenligning, man skal ikke sammenligne, men i hvert fald fodboldmæssigt var det for os 11. september, sagde Morten Olsen på et pressemøde i september forud for returkampen mod Armenien. Morten Olsen undskyldte efterfølgende udtalelsen.

---- ---- ---- ----

En række klubtrænere gjorde sig også bemærket i løbet af året.

- Jeg er på en måde meget glad for, at det er ovre nu, for det har været hårdt arbejde. Det har været overvældende, sagde Sir Alex Ferguson efter skottens sidste kamp som manager for Manchester United, hvor han stod i spidsen i 26 år.

- I min situation handler det om, at jeg kommer til et sted, jeg elsker. Lykke er stærkere end træthed. Jeg har ikke brug for ferie, sagde Jose Mourinho, da han få dage efter sin sidste kamp i Real Madrid blev genansat som manager i Chelsea.

- For et halvt år siden ville jeg ikke have sagt ja. Nu følte jeg, vi kaldte på hinanden. Jeg trænger til at komme ud på en træningsbane igen. Det siger min kone i hvert fald, sagde Ståle Solbakken efter genansættelsen i FC København i august.

---- ---- ---- ----

- Jeg holder mine muligheder åbne, men jeg kan ikke umiddelbart forestille mig at spille for en anden dansk klub, for jeg vil ikke gøre nogen fra Esbjerg sur. Så hvis jeg skal videre, sigter jeg klart mod udlandet, sagde Lukas Hradecky i maj, inden den finske målmand måneden efter skiftede Esbjerg ud med Brøndby til stor vestjysk frustration.

---- ---- ---- ----

Landsholdsangriberen Nicklas Bendtner blev i starten af marts taget for spirituskørsel, da han kørte modsat trafikkens retning i det indre København. Efterfølgende skrev han på twitter:

- Kære venner. Jeg blev taget for et mildt tilfælde af spirituskørsel i nat. Det var en stille aften, men jeg er meget, meget ked af det på vegne af mine venner og fans.

En blodprøve fra Bendtners stille aften viste en promille på 1,75. "Det milde tilfælde" gav efterfølgende en bøde på 842.000 kroner, frakendelse af retten til at køre bil i tre år og et halvt års tænkepause fra landsholdet.

- Jeg er utrolig ked af min handling. Det er den værste dag i mit liv, og jeg må videre herfra, sagde Nicklas Bendtner foran retten efter dommen.

---- ---- ---- ----

Anders Svensson blev belønnet med en ny Volvo for at have slået landskampsrekorden i Sverige, mens der ikke var udsigt til, at den kvindelige landsholdsspiller med flest landskampe ville få samme gave.

- Hun kan få en cykel med min autograf, så bliver det "bra", sagde Zlatan Ibrahimovic og sparkede til ilden i den svenske kønsdebat. Efterfølgende udtalte superstjernen, at det var ment som en joke.

---- ---- ---- ----

* Håndbold:

Det danske herrelandshold blev tæsket med 19-35 i VM-finalen mod Spanien.

- Det blev pinligt og ydmygende. Jeg havde sgu ikke drømt om, at jeg kunne sidde med 10 minutter tilbage af en kamp og bare tænke, at nu vil jeg egentlig bare gerne ud i omklædningsrummet, sagde Kasper Søndergaard efter kampen.

Landstræner Ulrik Wilbek slog efterfølgende fast, at han trods finaleskuffelsen havde i sinde at opfylde sin kontrakt med Dansk Håndbold Forbund.

- Ja, det er planen. Med mindre man synes, at en sølvmedalje betyder, at jeg bør gå af som landstræner, sagde en sarkastisk Ulrik Wilbek dagen efter nederlaget.

---- ---- ---- ----

- Jeg tror, at spillerne, ligesom mig, ikke synes, at det var sjovt at være som en dansende bjørn i et cirkus, som folk sidder og griner af, sagde Århus Håndbolds træner, Erik Veje Rasmussen, efter en skandaløs dommerpræstation i en EHF Cup-kamp i Makedonien.

---- ---- ---- ----

* Tennis:

- Jeg ved, hvor meget alle ønskede at se en brite vinde Wimbledon, og jeg håber, at I alle nød det, sagde Andy Murray efter han som den første mandlige brite vandt herresinglen i Wimbledon i 77 år.

---- ---- ---- ----

- Jeg er klar til at udvikle mit spil og til at arbejde hårdere end nogensinde før. Og jeg ved, at når jeg har leveret det stykke arbejde, så vil jeg også være en spiller, der kan vinde en grand slam, sagde Caroline Wozniacki om trænerskiftet fra far Piotr til svenskeren Thomas Högstedt.

---- ---- ---- ----

* Cykling:

I cyklingens verden bød året nok engang på dopingindrømmelser.

- Jeg har fortalt en stor løgn, som jeg har gentaget adskillige gange. Sandheden var ikke, hvad jeg sagde. Historien var så perfekt i så lang tid. Man overkommer sygdommen, man vinder Tour de France syv gange. Man har et godt ægteskab, man har børn. Det er en mytisk, perfekt historie. Og den var ikke sand, sagde Lance Armstrong i et interview med Oprah Winfrey.

- Det må vist være på tide, at også jeg - længe ventet - indrømmer at have været en del af den epo-epoke, der var en del af cykelsporten i 90'erne. Mit navn er Rolf Sørensen og ja, - jeg har også brugt epo periodevis i 90'erne. Jeg har ligeledes i enkelte tilfælde benyttet stoffet kortison, sagde Rolf Sørensen i en pressemeddelelse.

---- ---- ---- ----

* Boksning:

Mikkel Kessler tabte i maj til briten Carl Froch, som han tidligere havde slået. Efter kampen afviste Kessler hverken et karrierestop eller en tredje kamp mellem de to boksere.

- Man ved ikke, om vi skal have en ekstra kamp. Froch vil jo gerne bokse igen, så det kan godt være, vi skal have den sidste kamp. Det må blive på neutral grund i så fald. Det kan være, vi skal bokse på en øde ø, sagde Mikkel Kessler.

---- ---- ---- -----

Boksepromotoren Mogens Palle frygter for fremtiden i dansk boksning.

- Lige nu er det største navn efter Kessler jo Patrick Nielsen, men han er efter min mening ikke noget talent. Han er kunstig skabt ud af en flok fusentastere, og han kan ikke slå en bule i en blød hat. At han er nummer tre på WBA's verdensrangliste i mellemvægt, det viser, hvor korrupt det hele er, sagde Mogens Palle.

---- ---- ---- ----

* Motorsport:

Racerkøreren Allan Simonsen omkom ved årets udgave af 24-timer-løbet i Le Mans. Den efterfølgende vinder af løbet Tom Kristensen dedikerede sejren til landsmanden.

- I marts døde min far, og han sagde til mig, at vi ville vinde. Så denne sejr var til min far. Han gav mig motivation og dedikation til at blive bedre. Men han kan vente til den næste sejr. Denne sejr tilegner jeg Allan Simonsen, der var en stor landsmand, sagde en rørt Tom Kristensen på podiet efter løbet.

---- ---- ---- ----

I den positive afdeling finder man Kevin Magnussen, der i november fik beskeden om, at han i 2014 skal køre Formel 1 for McLaren.

- Jeg er overlykkelig over at få min Formel 1-debut for McLaren. Det har været min drøm at køre for McLaren, lige siden jeg var en lille dreng, og det er ingen overdrivelse at sige, at jeg har dedikeret næsten hver eneste dag af mit liv til at nå målet om at blive Formel 1-kører, sagde Kevin Magnussen efter offentliggørelsen af racerkørerens fremtid.

---- ---- ---- ----

* Svømning:

I december lagde Jyske Bank Boxen i Herning bassin til det mest besøgte kortbane-EM i svømning nogensinde. En uvant stor opbakning til de danske svømmere satte både positive og negative spor.

- Det har været fantastisk, og den danske opbakning har været helt overvældende. Nogle er blevet lidt intimiderede, men det har været et fantastisk stævne for dansk svømning, sagde Danmarks svømmelandstræner, Nick Juba.

Sportschefen i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen, uddyber bagsiden af successtævnet.

- For nogen har kulissen haft den effekt, at de har haft svært ved at holde den taktik, de havde planlagt, fordi man bliver for tændt af at være der, og man brænder kræfterne af fra start, sagde Mikkel von Seelen.

---- ---- ---- ----

* Atletik:

Hurtigløberen Oscar Pistorius har tidligere optrådt medierne, fordi han på trods af to amputerede ben har deltaget i verdenstoppen i atletik. Sydafrikaneren, der er kendt under kælenavnet "Blade Runner", havnede i februar på breaking-bjælkerne, fordi han skød og dræbte sin kæreste, som han angiveligt troede var en indbrudstyv.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor jeg kan sigtes for mord - og slet ikke overlagt mord. Jeg havde ikke nogen intentioner om at slå min kæreste, Reeva Steenkamp, ihjel, sagde Oscar Pistorius i retten.

---- ---- ---- ----

* Amerikansk Fodbold:

Baltimore Ravens vandt årets Super Bowl over San Francisco 49'ers. Dermed lykkedes det for Ravens' headcoach, John Harbaugh, at slå lillebror Jim Harbaugh, der er headcoach for 49'ers.

- Jeg tror ikke, at vi nogensinde kommer til at gense den kamp sammen. Absolut ikke, sagde John Harbaugh.

/ritzau/

billede af turister på dansk strand
Corona

Sværm af tyske turister er på vej

billede af politibil
Krimi

Brutalt: Skød nordjyde og smed ham på brændende bål

gadebillede af Nazarethkirke
Livsstil

Vild bolig: Køb en kirke og få bryghus som nabo

billede af de seks "venner"
Film og TV

Så er "Venner"

klar til optagelse

billede af Salling butterchicken
Nyheder

Flere fødevarer kaldes tilbage - fare for din sundhed

billede af Vilson Ferati
Kendte

X Factor-Vilson:

Jeg får scorereplikker

i indbakken

billede af Zoologisk Have i København
Corona

Zoologiske haver genåbner - krav om coronatest

Christian Kjær med slips og jakke
Kendte

Christian Kjær skal være oldefar

Prinsesserne Elena og Cristina
Kongelige

Vaccine-skandale:

Prinsesser sprang køen over

billede af SpaceX-raket
Nyheder

For tredje gang i træk: SpaceX-raket eksploderer 

Mette Frederiksen portræt
Nyheder

Topdiplomat:

Mette Frederiksen

lader palæstinensere dø

Yusaku Maezawa med rumhjelm
Rejser

Milliardærs vilde tilbud:

Hvem vil med mig til månen?

billede af politibiler på gaden
Nyheder

Svensk politi efterforsker angreb som terror

Gary oldman med solbriller
Kendte

Tørlagt superstjerne:

Jeg svedte vodka

Skilt til Østre Landsret
Krimi

Forgiftede ekskone med kakao og stak hende med kniv

Prins Felix
Underholdning

Prins Felix skal i militæret

Magnus Heunicke portræt
Nyheder

Brasiliansk variant fundet i Danmark

Indgang til badehotel.
Rejser

Badehotel konkurs

Dronningen vinker fra balkon
Kongelige

Dronningens fødselsdag udskydes – igen

En ulv i en skov
Dyreliv

Ulv har ædt af

nyfødt kalv i Nordjylland

Alec Baldwin og fru Hilaria på den røde løber
Kendte

Alec Baldwin blev far

to gange på 6 måneder 

En Jysk-butik
Nyheder

Jysk overvåger ansatte

ved toiletbesøg

Et cockpit og en kat
Helt vildt

Arrig kat angreb piloter

– passagerfly måtte vende om

3 hvidløg på et bord
Mad og drikke

Hvidløgsånde –

sådan minimerer du den

Krimi

Fusk med hjælpepakker

løber op i 87 millioner kroner

4 skuespillere fra Dollars
Film og TV

Dollars-stjerne er død

8 personer heriblandt skuespillere stiller op til et portrætbillede
Kendte

Jeanette Ottesen og Manu Sareen

springer ud som skuespillere 

En kæmpe lastbil har vædret en SUV
Krimi

13 dræbt i overfyldt

SUV i Californien

Kokken Jesper Vollmer læner sig op ad et køkkenbord.
Kendte

Jesper Vollmer:

Havde brug for

pauser fra prinsen

Lars Lække Rasmussen fotograferet i Folketingssalen med et kæmpe, snedigt smil.
Nyheder

Lars Løkke Rasmussen:

Spotpris på lejelejlighed

Dolly Parton med sort mundbind får en vaccine
Kendte

Dolly Parton bryder ud i vaccinesang

inden sit første skud

Nyheder

Færre kræftscreeninger

bekymrer minister

Fødderne på en p-vagt.
Krimi

P-vagt evakuerer

en hel opgang

Et billede af en kogt skinke på et spækbræt, hvor der er skåret et par skiver af den.
Nyheder

Tjek din fryser: 

Farlig skinke

tilbagekaldes

Dronningen er ude at lufte sin gravhund ved en skov.
Kongelige

Dronning Margrethe:

Naturen er et frirum

Nærbillede af hollywood-skuespilleren Angelina Jolie.
Kendte

Angelina Jolie

scorer 60 millioner

på maleri

Retssalen set udefra
Krimi

Ekskone til terrormistænkt

kalder ham "røvhul"

Et sæt hænder arbejder med en computer på et spisebord.
Livsstil

Danskerne forbereder sig

at arbejde hjemmefra

fremover

Snedækket vej
Nyheder

Vinteren vender tilbage

Bil dækket af aske
Nyheder

Vulkan sender aske flere kilometer op i luften

Portræt af Bodil Jørgensen
Underholdning

Bodil Jørgensen fylder 60:

Jeg er tiltrukket af det absurde

scene fra Badehotellet
Film og TV

TV2 bekræfter:

Badehotellet vender tilbage

- med stor ændring

Politibil med udrykning
Krimi

Tre mænd røvede 12-årig dreng

collage af Elizabeth, Salman og Margrethe
Nyheder

Så meget tjener verdens statsoverhoveder

Coronatest i Kina
Corona

Klager over anale coronatest i Kina

Kristian Thulesen Dahl interviewes på Christiansborg
Nyheder

Thulesen Dahl vil drøfte mere skoleåbning med statsministeren

Hund i sneen
Nyheder

Når hjemmearbejdet slutter:

Undgå at hunden får et chok

bombesprængning set fra oven
Helt vildt

Se videoen: 
Nazi-bombe

sprængt i luften

inger støjberg står med i folketingssalen
Nyheder

Støjberg vil sende

live-tv fra Rigsretten

prins harry og meghan markle vinker til kameraet
Kongelige

Prins Harry til Oprah:

Jeg frygter en gentagelse

af historien

kvinde venter på at få vaccination i lokale med to sundhedspersonaler
Nyheder

Hver anden dansker

har en foretrukken

coronavaccine

turkis yacht i havn
Helt vildt

Milliardærs luksusyacht

smadrer ind i havnefront 

komikeren heino hansen på den røde løber med sin kæreste cecilia
Underholdning

Kendt komiker jubler:

Far for anden gang

smadret politibil på ladet af lastbil
Krimi

Politibil og varevogn

kørt sammen

enhjedslistens pernille skipper står uden for i solskin
Kendte

Pernille Skipper

skal være mor igen

prins philip smiler
Kongelige

Prinsen indlagt

på hjertehospital

frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy smiler
Nyheder

Nicolas Sarkozy

idømt fængsel for

korruption

billede af Nikolaj Lie Kaas og Anders Holch Povlsen
Kendte

Nikolaj Lie Kaas

scorer millionbeløb

billede af festende mennesker
Corona

Danskere fløj til Færøerne - gik direkte i byen og drak hjernen ud

kvinde ses bag dugget glas i brusekabine
Helt vildt

Nøgne gæster chokeret:

Spejlvinduer i

sauna var gennemsigtige

børn leger på græsplæne i Vollsmose
Corona

Venstremand vil lukke ghetto ned på grund af smitte

billede af citrusfrugter på et bord
Mad og drikke

Genialt: Få saft ud af citronen uden at skære i den

borger får foretaget en lyntest
Corona

Lyntest: Nu slipper du for de lange vatpinde

billede fra en butik med kunder
Corona

Butikkerne åbner 
- se hvad der åbner hvor

billede af hovedpersoner i Druk
Film og TV

Dansk fuser

- Druk tabte

billede af slud set gennem forruden på em bil
Nyheder

Første forårsuge:

Det bliver møg koldt

billede af Chadwick Boseman vises under uddelingen
Film og TV

Afdød

stjerne

hædret

Donald Trump på talerstolen ved Conservative Political Action Conference
Nyheder

Trump: Måske vender jeg tilbage for at slå dem for tredje gang

Finn Nørbygaard portræt
Kendte

Nyt job til Finn Nørbygaard

Kø til coronatest
Nyheder

Nye tilfælde med smitsomme varianter fundet

To øer med smalt stræde imellem.
Rejser

Der er få kilometer mellem naboøer – og 21 tidszoner

side af politibil
Krimi

Politiet stopper musikvideo:

19 unge sigtet

Gadebillede fra Oslo
Nyheder

Stigende smitte:

Oslo lukker ned 

Indgang til retten i Hjørring
Krimi

Mand voldtog sine fire døtre gennem 20 år

Olof Palme portræt
Nyheder

35 år siden i dag:

Mordet på Palme

Romersk stridsvogn dækket af jord
Nyheder

2000 år gammel stridsvogn fundet

Aleksej Navalnyj i retten
Nyheder

Navalnyj sendt i straffekoloni 

Billede af en tynd ældre mand
Kendte

Peter Mygind er tæt på sølvbrylluppet:

Vi gør mange ting sammen

Polit på gerningssted
Nyheder

11 dræbt under fest

Nogle kogte æg med små ansigter på
Nyheder

Dagens afstemning:

Bliver din påske aflyst