VM-klumme: Derfor er Frankrig favoritter til finalen
Kylian Mbappé jubler over den franske billet til finalen i VM. Foto: Christophe Simon / Ritzau Scanpix
Kommentar: Medianos Morten Glinvad overværede VM-semifinalen mellem Frankrig og Belgien i St. Petersborg. Her er hans klumme om oplevelsen.

Under VM i fodbold skriver eksperter fra fodboldmediet Mediano eksklusive klummer på avisen.dks VM-sektion.

Deltag i VM-spillet her: www.avisen.dk/vmspil 

Hver dag trækker vi lod om 2 x gavekort på 250 kroner som frit kan vælges på sendentanke.dk

Hvis Kylian Mbappé virkelig bliver en verdensstjerne for de kommende 10-15 år, vil jeg altid tænke tilbage på det øjeblik i VM-semifinalen i Sankt Petersborg med et smil. Det gik så stærkt, at jeg først troede, at mine øjne havde snydt mig. Men de langsomme gengivelser på monitoren bekræftede, hvor ekstraordinær en detalje der var tale om: Med højre fodsål skubbede Mbappé bolden ind under den venstre fod, der trak bagud og førte bolden nogle meter ind i det belgiske straffesparksfelt. Som havde han øjne i nakken fandt han Olivier Giroud, der fik sit forsøg blokeret.

Det var en detalje af den allerhøjeste kvalitet. Præsteret af en blot 19-årig spiller i sit livs største fodboldkamp. At Mbappé både havde fornemmelsen for Girouds løb bag ham, intuitionen til at finde på den usædvanlige aflevering og det tekniske niveau til at udføre det til perfektion, var det åbenlyse bevis på hans exceptionelle niveau og evnen til at kombinere det sublime og spektakulære med det effektive.

Kort forinden havde han med et godt løb og en præcis aflevering sat Antoine Griezmann i en god position. Og kort efter drejede han sig med en lynhurtig vending fri af Marouane Fellaini ude på højrekanten.

I de minutter i anden halvleg ejede Kylian Mbappé det imponerende Krestovskij Stadion på Krestovskij-øen i floddeltaet, der udgør en del af Sankt Petersborg. På det tidspunkt førte Frankrig 1-0 i VM-semifinalen mod Belgien.