På røven i Nakskov

Lolland-Falster svarer igen på udkantsdokumentar

Der er altid fokus på negative historier om Lolland-Falster, mener lokale. De har oprettet Facebook-gruppen Lolland-Falster Lovestorm, som lige nu vokser hastigt.
Lolland-Falster bliver hele tiden omtalt negativt, mener en gruppe lokale, men det vil de nu lave om på.
Lolland-Falster bliver hele tiden omtalt negativt, mener en gruppe lokale, men det vil de nu lave om på. Foto: Screenshot fra Facebook-gruppen.

En kommende dokumentarudsendelse på TV2 har udløst vrede på Lolland-Falster. Titlen er nemlig "På røven i Nakskov", og dermed bidrager tv-stationen til at fastholde et urimeligt fordomsfuldt og negativt billede af en skøn egn, mener lokale.

Men på Lolland-Falster vil man ikke finde sig i det, skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Foreningen Nærsamfund har sendt en klage til produktionsselskabet Koncern Film & TV, og søndag kastede Quality Lolland Falster - et netværk af kvinder, der arbejder for at øge kendskabet til Lolland-Falster - sig ind i kampen. Det skete med oprettelsen af Facebook-gruppen "Lolland-Falster Lovestorm".

Gruppen vil bombardere TV2 og resten af Danmark med positive historier om Lolland-Falster på de tidspunkter, hvor udsendelsen sendes. Det sker førte gang på torsdag, 23. april, og på et døgn har over 6000 meldt sig ind i gruppen.

- Vi kan simpelthen ikke sidde med hænderne i skødet, når disse programmer ruller over skærmen. Vi vil vise resten af Danmark, hvad Lolland-Falster også er, og at vi er stolte af vores område, forklarer initiativtager Kirsten Sydendal til Lolland-Falsters Folketidende.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.