Se kortet: Bor du hvor ledigheden er højest?

Når man ser på arbejdsløsheden, så er det svært at finde Udkantsdanmark.

Farverne angiver hvor stor arbejdsløsheden er i de enkelte kommuner. Jo grønnere desto lavere er arbejdsløsheden. Jo rødere desto højere. Kilde: Google Maps, Kort- og Matrikelstyrelsen og Danmarks Statistik.

Som man kan se på kortet, er der meget stor forskel på, hvor hårdt krisen har ramt alt efter, hvor man bor.

Det viser de nyeste arbejdsløshedstal fra Danmarks Statistik.

I den gode ende ligger Allerød Kommune. Her er der god plads i ledighedskøen. Det er nemlig kun én ud af 34, der er arbejdsløs.

Den gode top-ti
Det kan landets andre kommuner ikke leve op til, men der er faktisk 10 kommuner i Danmark, hvor arbejdsløsheden er under fire procent.

Mange af dem ligger i Nordsjælland, men kommuner som Billund, Lejre og Varde er også blandt de bedste.

I den modsatte ende ligger Ishøj. Her står mere end hver tiende uden arbejde. I alt har 13 kommuner en arbejdsløshed på over syv procent.

Spredt ud over landet
Kommunerne med høj arbejdsløshed er meget forskellige. Man finder både forstadskommuner som Ishøj og Albertslund, kommuner som Kerteminde og Lolland, og store byer som København og Odense.

Faktisk viser kortet også, at det ikke er så ligetil at sige, hvor det meget omdiskuterede Udkantsdanmark ligger. For eksempel er ledigheden i Vestjylland markant lavere end den er i både Århus, Odense og København.

Kortet er bragt første gang 18.1.12

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.