Who the fuck do you think you are, Carsten Soulshock?

?Stjernerne står i kø hos ham, og lige efter nytår skal Whitney Houstons comeback-album under kærlig behandling. Nyhedsavisen har mødt udlandsdanskeren og succesproduceren - Carsten Soulshock Schack

Interviewet og skrevet af Rune Skyum-Nielsen
rusk@avisen.dk

Det er ikke, fordi produceren Carsten Schack sætter nye rekorder for storhedsvanvid. Når han åbent fortæller om skuespiller - og sangerinde Jennifer J-Lo Lopez begrænsede vokale talenter, ved han bare, hvad han taler om.

Desuden behøver den 38-årige udlandsdansker ikke lægge fingrene imellem, selvom hun er en af hans nuværende kunder. Carsten Schack er nemlig en eftertragtet herre, der kan tillade sig sine meningers mod. Se bare her:

Pinlige J-Lo
»J-Lo er faktisk den eneste, der ikke kommer og indspiller sine sange med os i studiet. Sådan er det, fordi hun ikke kan synge. Jeg tror, hun finder det pinligt. Det var allerede tricky, da vi arbejdede med hende sidst,« fortæller eksil-aalborgenseren.

Han har været bosat i og omkring Los Angeles på den amerikanske vestkyst siden 1993. Her er det lykkedes ham og producerpartneren Kenneth Karlin, med rødder i Rødovre, at blive et af de mest succesrige lyddesignerpar i international R&B og pop. De skriver og drejer på knapper for folk som Whitney Houston, Jamelia, Destiny s Child, Usher og afdøde Tupac Shakur.

Den alenlange liste af storsælgende amerikanske koryfæer gør dem snildt til de mægtigste danske hitmagere i pophistorien. Med en længere og langt mere sejlivet rekordliste end midt-90 ernes tyggegummi-sensation Aqua. Alligevel er det nok de færreste, som nikker genkendende til ham dér Carsten Schack.

Når han laver musik, kalder han sig nemlig Soulshock, og herhjemme viser han sig sjældent. Derfor kunne Soulshock tidligere i december spankulere ubemærket ind på københavnerhotellet Hotel Skt. Petri i det gamle Daells Varehus og indkvartere sig under sit borgerlige navn.

På en tysk hotel bar
I den tyste hotelbar blev det til et eksklusivt interview med Nyhedsavisen, inden turen gik mod Nordjylland og julefejring med familien. Det årlige besøg er blevet en tradition for Soulshock og hans amerikanske hustru, der for halvandet år siden fødte sønnen Nicolaj.

Ellers holder udlandsdanskeren sig fra fødelandet, som ikke helt ligger i tråd med den levemåde, han har tillagt sig. Produceren mestrer dog stadig modersmålet, selvom han mixer det med en del engelske fraser:

»Jeg føler mig stadig som dansker, men jeg kunne ikke bo i Danmark i dag. Der gemmer sig desværre en negativitet i den danske mentalitet, som jeg har svært ved at kapere. Hvis man har succes i USA, glæder folk sig på dine vegne. Også selvom de ikke selv har medvind. Det er bare fedt. Der er aldrig dén dér who-the-fuck-do-you-think-you-are attitude.

Og så er der det med servicen. Du vænner dig til at blive behandlet med respekt. Jeg bider mærke i, om folk giver hånd og åbner døren for mit barn og min kone. Men jeg er måske også blevet forkælet og forvænt med årene.«

Selvom Danmark altså ikke lokker, leger producerparret Soulshock & Karlin lidt med tanken om at flytte tilbage til Europa og slå sig ned i London. Først skal de dog lige løbe tør for inspiration i velhaverkvarteret Hollywood Hills oppe over Los Angeles. Og det sker næppe lige med det vuns.

2006 var travl, og det bliver 2007 også. Allerede i januar skal duoen levere et par numre til den netop stof-afvænnede Whitney Houstons comeback-plade:

»Hun er åbenbart clean nu, men om vi kan gøre det igen, skal blive spændende. Det kommer helt an på, om hun har noget stemme tilbage,« spekulerer Soulshock.

At fucke stort op
I 1998 lavede han og Kenneth Karlin en af den fallerede divas hidtil største ballader, Heartbreak Hotel . Nummeret toppede den officielle amerikanske hitliste og markerede samtidig et højdepunkt i producerparrets første fem år i udlandet.

Derfra kimede telefonerne dem ned med tilbud fra de største navne inden for R&B-genren. Og frem til 2003 høstede Soulshock & Karlin hits nonstop. De lignede den sjældne undtagelse af producere, der undgik at gå kreativt døde i den konstante kamp for at kreere de bedste beats. Men så en dag meldte tørken sig alligevel:

»Vi sad bare og kiggede på hinanden. Det var de samme virkemidler, vi brugte. Den samme sub-bas - og så videre. Vi følte os fuldstændig lammede. Vi var gået sure i R&B en, og det tog os et år at finde inspirationen igen,« fortæller Soulshock.

700.000 solgte albums
Parret besluttede sig for at prøve noget andet og signede en singer-songwriter ved navn Ashley, der straks fik kontrakt med et af de store pladeselskaber, ligesom de skabte et rendyrket popprojekt med teenageren JoJo. Især sidstnævnte rykkede fænomenalt i pladebutikkerne, mens Soulshock nærmest virker skuffet over Ashleys salg på 6-700.000 album. Det kommer ikke bag på ham, at det lykkedes at kradse krisen af sig:

»Vi er jo etablerede, så man skal fucke ret meget op for at ødelægge noget. Når man har lavet så mange hits, som vi har, er det lidt op til dig selv at kunne blive ved. Især fordi vi har fået lysten tilbage igen.«

Soulshock har ellers set flere af sine kolleger skyde over Hollywoods tindrende stjernehimmmel for snart efter at brænde ud i en forgældet glemsel. Derouten tager som regel fart, når de nyrige producere begynder at smide om sig med penge i stedet for at passe deres beat-butik.

Kanye West uden jordforbindelse
Tag bare vennen Rodney Jerkins, der toppede sidst i 1990 erne. På rekordtid købte han fem Ferrarier, fordi han ville have den samme dyt i forskellige farver.

Da han skulle have nyt studie, købte han en hel bygning og befolkede den med tjenestefolk. Et par år senere var Rodney Jerkins udgifter løbet løbsk, og han måtte begynde forfra i mere ydmyge omgivelser. Historien er langtfra unik. En af dem, der spenderer flittigst, er disse års største stjerne, Kanye West, som ifølge Soulshock ligner en mand, der har mistet jordforbindelsen.

»Vi ser ham jo ude i byen constantly, og lad mig sige det på denne måde: Han skal være glad for, at han bliver ved med at lave god musik. Er du sindssyg! Når Kanye tager i studiet, er det et kæmpe drama. Der skal være 300 mennesker. Kokke, der laver mad. Piger, der skal gøre det andet.

Den rigtige champagne skal være på køl, ellers gider han slet ikke lave musik. Hvad mon Kanye stiller op, hvis hans næste plade kun sælger en million? Jeg tror, han får problemer. Det er måske meget fedt at leve så ekstravagant, når du er hot, men når du ikke er hot ... (Soulshock klukker, red.) Well, for det første har du ikke sparet penge op, for det andet har du også vænnet dig til en overdreven livsstil,« påpeger produceren, som dog godt forstår sine farvede kolleger:

»De kommer fra ingenting og er fandeme altid blevet set ned på. De har følt sig som losers, nobodys. Nu skal de vise alle de hvide, hvor mange penge de har. Mange af de nye kunstnere, jeg arbejder med, bor i en lille lejlighed, men kører til gengæld i en Bentley til 300.000 dollars. Så er de jo anerkendt som rige, når de er ude.«

Sådan kommer man aldrig til at opleve Carsten fra Aalborg og Kenneth fra Rødovre:

Soltaget på Porschen
»Vi kan da godt flosse og tage soltaget ned på vores Porsche, mens vi cruiser gennem byen. Men det er ikke andet end lidt legeri. Vores opvækst forbyder os at gøre, hvad Puffy (produceren Puff Daddy, red.) og Kanye gør - det er bare for meget,« mener Soulshock.

Han vender måske aldrig tilbage til Danmark, men han har ikke glemt, hvor han er fra.

Thomas Bo Larsen, Mads Mikkelsen, Thomas Vinterberg, Lars Ranthe og Magnus Millang.
Nyheder

Dansk film får

international pris

Advarselsskilt ved Covid-19 center
Corona

Se listen her:

For høje smittetal

i 72 kommuner

Spejdere på gåtur
Nyheder

300 spejdere sendt

hjem af politiet

Læge tester person for corona
Corona

Tests i tusindvis:

Men mange får

aldrig svar

Lottokupon
Nyheder

Vandt 26 millioner i Lotto:

Dropper jobbet

– vil arbejde frivilligt

Anders Samuelsen tager sig til hovedet
Nyheder

Samuelsen i angreb

på Liberal Alliance

Samenligning af forskellige corona-tests
Corona

Positiv test?

Sådan forholder du dig

Kong Harald går forbi en norsk garder
Kongelige

Melder ud om

kongens tilstand

Udsnit af politibil med påskriften Politi
Krimi

Motorcyklist på prøvekørsel

mister livet i soloulykke 

Indgang til coronatest-telt
Corona

Nyt rædselsdøgn:

Over 600 nye smittede

Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti sidder ved et bord med en flaske vand og to colaer
Nyheder

Pia Kjærsgaard afviser

sexistisk kultur

på Christiansborg

Portræt af instruktøren  Tobias Lindholm
Film og TV

Nu kommer TV-serie om

ubådssagen: - Jeg bærer

et kæmpe ansvar

Rotten Magawa sidder på en træstub med en guldmedalje om halsen
Dyreliv

Heltemodig rotte 
hædret med medalje

Mennesker foran indgang til IKEA-varehus
Nyheder

Hver femte stadig i tvivl

om feriepenge

SF's Folketingsmedlem Ina Strøjer-Schmidt taler i folketingssalen
Nyheder

Internt drama i SF:

Lad os se jeres regnskaber!

Blå blink fra udrykning
Krimi

Kører ind i husmur:
En død og to kvæstede

Christiansborg set på afstand
Nyheder

322 kvinder i opråb:

Folketingsmedlem stak

finger op i skridtet  

Statsminister Mette Frederiksen ser misfornøjet ud
Nyheder

Danskere finder fejl:

Kan koste dem

tidlig pension

Den britiske tv-vært Sir David Attenborough
Kendte

94-årig legende går

amok på Instagram

Folk skåler i vinglas til fest
Corona

Store private

fester forbydes

Prinsesse Eugenie og Jack Brooksbank vinker på trappen ved deres bryllup i 2018
Kongelige

Royal baby på vej:

Skandaleprinsen skal

være morfar

Brugte kondomer på et vietnamesisk lager
Helt vildt

Skulle sælges igen: 

345.000 brugte kondomer

blev kogevasket

Skuespilleren Thomas Bo Larsen
Kendte

Tørlagt Thomas Bo Larsen:

Grænseoverskridende

at spille fuld

røgeri ved Allinge
Corona

Bornholm ramt

af smittetryk:

Det er ikke fair

Mand bliver testet for corona i telt
Corona

Højeste nogensinde:

678 nye smittede

røver
Krimi

Begik røveri

med haveredskab

Mønter og sedler
Nyheder

Sættes skatten ned

i din kommune?

Brandmand går på den brændende bygning
Krimi

Dramatisk brand:

Brandmand fik

gavl ned over sig

folk står som sild i en tønde ved julemarkedet på christiania
Corona

Christianitter hegner

Staden ind i frygt

for corona

Kong Harald
Kongelige

Kong Harald

er indlagt

Jan sneum
Kendte

Ikonisk dansk

DR-journalist

er død

Kim Jong-un
Nyheder

Kim Jong-un:

- Undskyld

billede af sundhedsperson med coronatest
Corona

Dansk corona-våben

i vanskeligheder:

Virker måske ikke

En hvis VW ID3 holder foran en forhandler
Biler

VW's kæmpe satsning

kører nu på de danske veje

billede af nogle af de meste beundrede personer i verden
Kendte

Her er de:

Verdens mest beundrede

parkerede elløbehjul
Nyheder

Spritkørsel

elløbehjul

stoppes

Sol bag skyer
Nyheder

Masser af regn -

men så kommer

solen og varmen

Skål med lakrids
Nyheder

Mand død af

overdosis lakrids

Meghan Markle siddende i sofa
Kongelige

Meghan i talentshow

Lottokuponer
Nyheder

Efterly­­­ser Lotto-vinder:

Har du vundet 4,2 mio. kr?

Politibil i nærbillede
Nyheder

Højresvingsulykke:

Cyklist mister livet

Nærbillede af Donald Trump
Nyheder

Trump sagsøgt af niece

Seks måneder gammel dreng smiler mens han står på vandski
Helt vildt

Deler vandene:

Baby står på vandski

Nærbillede af Zlatan Ibrahimovic
Corona

Svensk superstjerne smittet

Dobbeltdækker foran Big Ben
Corona

Nyt land på listen:

Fraråder rejser

til Storbritannien

To læger på intensivafdeling
Corona

Smitten tager til:

Mange nye indlagte

Unge pige med mundbind
Corona

Derfor afvises

coronasmitte

som luftbåren

redningshelikopter i luften
Krimi

8-årig i ulykke under

skoleudflugt - blev fundet

med snor om halsen

Til salg-skilt på hus
Nyheder

Så meget sælges

husene for i dit område

Bertel Haarder og Inger Støjberg står sammen foran Amalienborg i 2015
Nyheder

Haarder giver Støjberg

ret: Sexisme-debat er

gået over gevind

gigantisk robot testes i Japan
Helt vildt

Gigantisk robot 
sluppet løs i Japan

En kvinde og mand ligger i liggestole ved vandet
Nyheder

Tusinder har taget

forskud på feriepenge 

Den amerikanske præsident Donald Trump
Nyheder

Trump: Det kommende

valg er en katastrofe 

Demonstranter og politi på gaden i Louisville, Kentucky
Krimi

Politibetjente skudt 

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) udtaler sig foran flere mikrofoner
Nyheder

Suger oplysninger om

danskere via top-

hemmeligt spionsystem

Danske Banks hovedkontor i København
Nyheder

Nye problemer for Danske Bank

Old town i Warszawa
Corona

Efter studietur:

11 elever fra samme

klasse smittet

Grænsestation mellem Danmark og Tyskland.
Corona

Efter stigende smittetal:

Tyskland advarer

mod Danmark

Politifolk holder vagt ved foden af Eiffel-tårnet
Nyheder

Bombetrussel mod

Eiffel-tårnet

Nærbillede af mobiltelefon
Krimi

Ansat i børnehave anholdt:

Tog fotos under bleskift

Skilte med henholdsvis dame- og herretoilet.
Corona

Frygter coronasmitte på offentlige toiletter

læger tester passagerer i bil for corona
Corona

Dagens tal:

Over 500 nye smittede

portrætter af Anne-Elisabeth og Tom Hagen
Krimi

Retten: Tom Hagen

kan løslades

Billede af Lisbeth Hejsel
Krimi

Har du set Lisbeth

og hendes Hyundai?

Skilt til Vestre Landsret
Krimi

Ældre kvinde forgiftede sin mand:

Kager proppet med medicin

joan collins
Kendte

87-årig Dollars-stjerne

er gået på kur

en mand kigger ind ad vinduet til en Jensens Bøfhus-restaurant
Nyheder

Nul bøffer?: Jensens Bøfhus presses i konflikt

bilist kigger på mobiltelefon
Krimi

800 knaldet for

håndholdt mobil

på én uge

sedler og mønter
Nyheder

Sådan vil du bruge dine
indefrosne feriepenge

Billede af en masse mønter
Nyheder

Flertal presser på:

Frigiv alle feriepengene

letpåklædt kvinde
Krimi

Ulovligt marked for

danske nøgenbilleder:

Det koster 20 kroner

Elon MUsk står foran en Tesla model 3
Nyheder

Tesla-stifter: Stort

prisfald på elbiler

Et billede fra politiets lagre med stjåle designermøbler
Krimi

Hælervarer for

to milliarder:

Er din stol varm?

illustration af covid-19
Corona

Tjek din branche:

Så mange smittes

med corona

billede af et lyn
Nyheder

Lyn slår ned under fodboldkamp:

14 børn kvæstet

Scandinavian Star set fra luften
Nyheder

Scandinavian Star-kaptajn

Hugo Larsen er død

billede af det udsendte materiale
Corona

Usikker antistoftest

sendes til

halv million danskere

strandede hvaler ved Tasmanien
Dyreliv

Australien finder 470 hvaler i rekordstor stranding

To hundefører står med deres hunde i lufthavnen i Helsinki. De to hundefører, som begge er kvinder, har grønne t-shirts på. De står ved nogle officielle skilte, der viser, at hundene tjekker for coronavirus.
Nyheder

Hunde skal snuse sig frem

til coronasmittede i lufthavn

En politibetjent med ryggen til. Han har en sort jakke på med hvide versaler, hvor der står "politi".
Krimi

Betjente viste sig

at være tricktyve