Thorning: Valget står mellem velfærd eller skattelettelser

Vælgerne har nu chancen for at slå Anders Fogh og dermed sikre bedre velfærd frem for skattelettelser. Det mener Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt.

En stemme på Socialdemokraterne er et nej til skattelettelser og ja til bedre velfærd. Sådan lyder det fra partiformand Helle Thorning-Schmidt.

- Man kan ikke både gøre det billigere at være dansker og gøre det bedre at være dansker, siger Helle Thorning-Schmidt.

Når statsministeren udskriver valg nu, er det, fordi danskerne ikke når at mærke de negative konsekvenser af regeringens nye skattepolitik, mener Helle Thorning-Schmidt.

Velfærd frem for skattelettelser 

Hun peger på, at offentligt ansatte vil opleve, at de ikke kan få bedre vilkår ved overenskomstsforhandlingerne i februar, fordi regeringen har brugt pengene på skattelettelser.

- I går gav regeringen 10 milliarder kroner i skattelettelser. Tænk, hvad de penge kunne bruges til af bedre velfærd. Vi siger nej til skattelettelser og ja til bedre velfærd. Nu har vælgerne en chance for at slå Anders Fogh, siger Helle Thorning-Schmidt.

De fleste danskere oplever et Danmark, hvor det går godt, men der også områder, som folk ønsker forbedringer af, mener partiformanden.

Ikke mere blokpolitik

- Mange har det skidt med, at uligheden får lov at vokse. Jeg tror også, at danskerne ønsker en stram udlændingepolitik med menneskeligt ansigt. Og så er folk trætte af blokpolitik, hvor man ikke lytter til andre, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun fastslår, at Socialdemokraterne vil rulle regeringens skattelettelse tilbage, hvis partiet kommer til magten.

- Regeringens skattelettelse bliver ikke gennemført. Skatten i 2008 bliver præcis den samme som i 2007. Til gengæld laver vi forbedringer på velfærden. Det er vigtigt, at folk får tillid til den offentlige service igen. Den skal virke, hvis man bliver syg, siger Helle Thorning-Schmidt.

Fire mærkesager 

Socialdemokraterne går til valg på fire mærkesager.

Partiet vil indføre 29 velfærdsrettigheder, som skal sikre den enkelte dansker garanti for, at velfærden er i orden, i stedet for skattelettelser.

Socialdemokraterne vil sætte ind mod social ulighed, afskaffe de regler der skaber fattigdom og give socialt udsatte børn og voksne den hjælp, de har brug for.

Desuden vil partiet gennemføre, hvad det kalder verdens mest fremsynede klimapolitik og genstarte udbygningen af den vedvarende energi.

 Og så skal det være slut med den blokpolitik og kynisme, som har præget den nuværende regering, mener Helle Thorning-Schmidt, der lover samarbejder henover midten.