Prins Joachim hædrer to virksomheder for at hjælpe udsatte

Arbejdsliv
Humøret var højt hos direktør Carsten Moberg (forrest), da han på vegne af sit firma Logistikkompagniet i eftermiddags modtog en hæderspris. Prisen blev overrakt af Prins Joachim (yderst til venstre) og i midten ses formanden for Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, Sven Blomberg. (Foto: Foto: Iver Houmark Andersen.)
Det giver mening og overskud at hjælpe nogle af de mennesker, som normalt har svært ved at få job. Sådan lyder det fra to virksomheder, som netop har fået en hæderspris fra erhvervslivet overrakt af prins Joachim.

Prins Joachim smilede bredt, og det regnede med klapsalver fra omkring 200 mennesker, da to virksomheder i eftermiddag hver fik en pris.

Virksomhederne fik kongelig opmærksomhed og hæder fra erhvervslivet, fordi de har gjort en særlig indsats for at få flygtninge, handicappede og andre udsatte i job. 

De to prisvindere var den store koncern ISS og den mindre virksomhed Logistikkompagniet.

Før overrækkelsen af priserne sagde prins Joachim:

- Bæredygtige virksomheder er fremtidens virksomheder. Det handler ikke kun om profit, men også om mennesker og miljø.

Med udtalelsen understregede prins Joachim betydningen af det, som de to virksomheder fik priser for. Nemlig for som virksomheder at tage ansvar for, at ansatte trives på deres arbejde, og at man bidrager til samfundet ved at tage socialt ansvar.

Det sammenfattes af fagfolk under begrebet 'Corporate Social Responsibility' (CSR), og prisen hedder da også CSR People Prize 2016.

Udsatte bliver en gevinst

Vinderen af prisen i år for virksomheder med færre end 100 ansatte er Logistikkompagniet. Den ligger i Greve syd for København, har 83 ansatte, og lever af at hjælpe andre virksomheder med løsninger inden for lager og logistik. 

Logistikkompagniet blev hædret for at give flygtninge, handicappede og andre udsatte en chance for et reelt job.

- Mange af os, som er i Logistikkompagniet i dag, har selv fået en chance engang, så det falder os naturligt at give en hånd til dem, der har brug for det, siger Carsten Moberg, som er direktør for Logistikkompagniet.

Han stiftede i 2009 Logistikkompagniet og fra begyndelsen af faldt det ham naturligt at give udsatte en chance. Men i dag er arbejdet blevet sat i system. Der er et bevidst og strategisk mål med at rekruttere medarbejdere, som ellers ikke står forrest i køen til jobmarkedet.

- På længere sigt vil indsatsen blive en gevinst for os. Vores branche er ikke blandt de mest attraktive, og inden for en overskuelig årrække kommer vi til at mangle arbejdskraft, siger Carsten Moberg.

Som en del af prisen fra Virksomhedsforum for Socialt Ansvar fik Carsten Moberg overrakt en tung statuette. Tyngden fik ham til i sin takketale med glimt i øjet at sige:

- Omring 30 procent af danske virksomheder arbejder systematisk med CSR. De øvrige vil jeg gerne slå oven i hovedet med denne her statuette.

Mangfoldighed lønner sig

Den anden vinder af CSR People Prize 2016 er ISS Facility Services. Prisen får koncernen, fordi den har en evne til at gå foran, når det gælder om at få flygtninge og andre udsatte grupper i job. 

- ISS viser vilje til at gå foran og har en vifte af instrumenter til at hjælpe folk på kanten af arbejdsmarkedet, sagde Mette Rønnau, som er formand for juryen og direktør for virksomheds-netværket Cabi.

- Flere undersøgelser udført af ISS viser, at mangfoldighed i en virksomhed betaler sig på bundlinjen, sagde Mette Rønnau videre.

Direktøren for ISS Danmark, Flemming Bendt, lyste af glæde over prisen og sagde: 

- Vi er så stolte over prisen, og jeg vil gerne sige tak til alle de mange kolleger i ISS, som på den ene eller anden måde tager del i opgaven med at hjælpe udsatte ledige i gang med en ny tilværelse. Der ligger en kæmpe holdindsats bag.

Baggrund for prisen

Prisen CSR People Prize 2016 blev uddelt på konferencen ”Danske Pionerer for Bæredygtighed”, som Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) havde arrangeret i samarbejde med Dansk Industri.

Omdrejnings-punktet for konferencen var FN’s Verdensmål for bæredygtighed og den såkaldt tredobbelte bundlinje, som handler om overskud i forhold til virksomheders drift, påvirkning af miljøet og mennesker. 

 

CSR People Prize uddeles i to kategorier, dels til virksomheder med færre end 100 ansatte, dels til virksomheder med mere end 100 ansatte.

Vinderen i kategorien for virksomheder med under 100 ansatte - Logistikkompagniet Aps. - var nomineret sammen med Egerbyg A/S og Max Hamburger.

Vinderen i kategorien for virksomheder med over 100 ansatte - ISS Facility Services A/S - var nomineret sammen med Hustømrerne A/S og DANSANI A/S. 

 

Nyheder

Nye ferieregler:

Du får færre penge

på kontoen