DF går imod regeringen: Vil bevare revalideringsordning

(Foto: Foto: Bente Jæger)

Dansk Folkeparti vil arbejde for at bevare revalideringsordning. Dermed har regeringen ikke flertal for at afskaffe ordningen og i stedet bruge pengene på skattelettelser.

Et flertal i Folketinget vender tommelfingeren nedad til regeringens forslag om at afskaffe revalideringsordningen.

Det skriver Information torsdag.

Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Enhedslisten, SF og Alternativet vil alle bevare ordningen, som kommunerne kan bruge til at hjælpe mennesker med handicap eller nedsat arbejdsevne tilbage på arbejdsmarkedet. 

 - Revalidering er en god ordning, som hjælper folk med en begrænset arbejdsevne til at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

- Nu er det jo en uskik at stille ultimative krav inden forhandlinger, men revalideringsordningen bliver helt sikkert en af de ting, Dansk Folkeparti vil arbejde for at bevare i forbindelse med forhandlingerne om 2025-planen, siger Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, til Information.

Fire gange så effektivt som ressourceforløb

Det var ellers regeringens plan at afskaffe revalideringsordningen med henvisning til, at ordningen er dyr og bruges i stadigt mindre omfang. I stedet skal kommunerne satse mere på ressourceforløb.

Personer på revalidering får mellem 3.000 og 12.000 kroner mere om måneden, end hvis de var på kontanthjælp, SU eller i ressourceforløb.

Ifølge regeringens 2025-plan vil afskaffelsen af ordningen spare statskassen for 150 millioner kroner årligt, som i stedet kan bruges på skattelettelser.

På baggrund af en ny undersøgelse konkluderer den faglige hovedorganisation FTF, at revalideringsordningen er en stor succes sammenlignet med de nye ressourceforløb.

Revalidering bringer næsten fire gange så mange personer ud af langvarig offentlig forsørgelse som et ressourceforløb gør, viser FTF's beregning.

59 procent af dem, der har været i revalidering, er et år efter revalideringen blevet tilknyttet arbejdsmarkedet. De er for eksempel kommet i beskæftigelse, fleksjob eller i gang med en uddannelse.

Det samme gælder kun for 16 procent af dem, der har været igennem et ressourceforløb.

Mange usympatiske forslag

Tidligere har Dansk Folkeparti også taget afstand til regeringens forslag i 2025-planen om at sætte lønnen for folk i seniorjob ned til højeste dagpengesats.

- Når man ser på hele 2025-planen, er der mange usympatiske forslag. At sætte lønnen ned for folk i seniorjob er et rent Venstre-forslag, som de ikke har snakket med andre om, sagde Bent Bøgsted i september.

Justeringen af seniorjobordningen vil frigive 100 milioner kroner årligt, som i regeringens plan skal bruges til at finansiere skattelettelser.