Er det dig? Denne type jobansøger hader cheferne mest

Arbejdsliv
Det er vigtigere, at du viser, at du brænder for at arbejde i virksomheden og for at lære det, der skal til, end at du kan det hele i forvejen. (Foto: Scanpix / modelfoto)
Der er især én ting ved jobsøgende, der får arbejdsgiverne til at tænde helt af.

"Beklager, men vi har valgt en anden til stillingen."

Får du gang på gang afslag, når du søger job? Så bør du måske overveje, om du er skyldig i den synd, som arbejdsgiverne hader allermest.

Det værste, cheferne ved, er uforberedte ansøgere, viser en undersøgelse fra konsulenthuset Ballisager ifølge Finans.dk. For eksempel virker det sjusket og irriterende, hvis ansøgeren ikke har sat sig ind i den virksomhed, de søger job ved, og hvis ansøgningen og CV'et ikke er målrettet arbejdspladsen, men har karakter af at være en standardansøgning.

Det sender nemlig et signal om, at ansøgeren enten ikke er særligt interesseret i at arbejde i virksomheden, eller er sjusket.

Samme signal sender man ved at møde op til jobsamtalen uden at have forberedt sig, og uden for eksempel at medbringe blok og blyant, så man kan tage notater.

Faktisk vil virksomhederne hellere ansætte ansøgere, som mangler faglige kvalifikationer, end ansøgere, der virker uengagerede. Faglige kvalifikationer kan nemlig læres hen ad vejen, hvis ansøgeren er motiveret og brænder for jobbet, skriver Finans.dk.

Nyheder

Nye ferieregler:

Du får færre penge

på kontoen