Socialpædagog raser: KL håner offentligt ansatte

Arbejdsliv
- Når de øverste ledere i systemet underkender kritik fra medarbejdere, så er det jo systemmobning, raser Gitte Strandgaard. Hun er socialpædagog og formand for foreningen Voksenmobning Nej Tak, der (Foto: Foto:Privat )

- Det er systemmobning og mangel på empati, når Kommunernes Landsforening ikke tager bekymringer fra pædagogerne alvorligt, mener socialpædagog Gitte Strandgaard.

Hun er socialpædagog og formand for foreningen Voksenmobning Nej Tak. Og hun er rasende. Gitte Strandgaard reagerer skarpt på en udmelding fra Kommunernes Landsforening (KL) om pædagogers ytringsfrihed.

KL's udmelding kommer som reaktion på en ny undersøgelse fra pædagogernes fagforening BUPL. Undersøgelsen viser, at over en tredjedel af landets pædagoger, støttepædagoger og pædagogiske assistenter ikke offentligt tør ytre sig kritisk om arbejdsrelaterede forhold.

Af frygt for problemer med chefen og kommunen tier de, når de f.eks. føler, at børnene i institutionerne bydes dårlige forhold. Og det kalder BUPL et stort problem for samfundet.

Men jurachef fra Kommunernes Landsforening, KL, Karsten Thystrup mener ikke, det er et stort problem og siger blandt andet i en kommentar til Avisen.dk:

- Der er jo altid nogle, der gemmer sig bag ytringsfrihedens hellige navn, når de bliver samarbejdsvanskelige.

"Systemmobning"

Den udmelding har fået socialpædagogen Gitte Strandgaard op i det røde felt.

- Jeg er så provokeret. Det er et direkte hån mod alle de medarbejdere, der har deltaget i undersøgelsen og været med til at belyse det meget alvorlige problem, siger hun.

Hun mener, at kommentaren fra KL er et klassisk eksempel på, at den enkelte medarbejder får skylden for 'problemer i systemet.'

- Og når de øverste ledere i systemet underkender kritik fra medarbejdere, så er det jo systemmobning, hvor skraldet bliver kastet tilbage på den enkelte medarbejder, lyder det kontant fra Gitte Strandgaard.

Det mest sundhedsskadelige

Hun er alvorligt bekymret over, at KL vælger at tage så let på undersøgelsen fra BUPL.

- Det er tegn på konfliktskyhed og manglende forståelse og empati fra KL's side, lyder det fra Gitte Strandgaard.

Hun har i sit arbejde med psykisk arbejdsmiljø set adskillige eksempler på de alvorlige konsekvenser, der kan ramme medarbejdere, der ikke tør tale højt om om problemer på arbejdspladsen.

- Det giver et rigtig dårligt psykisk arbejdsmiljø. Og det er det mest sundhedsskadelige for vores samfund.

Nyheder

Ryanair-boss:

Muslimske mænd er

den største risiko