Kamal Qureshi stjal opgave på lægestudiet

Danmark

SF s sundhedsordfører Kamal Qureshi måtte gå et semester om, da han læste til læge, fordi han skrev en fysikopgave af. Opgaven havde han stjålet.

• Kamal skal afhøres af politiet

Kamal Qureshi er blevet taget i eksamenssnyd.

Da SFs sundhedsordfører læste til læge på Københavns Universitet, blev han tvunget til at gå et semester om, efter han blev taget i at skrive sine medstuderendes eksamensopgave af.

Det er Ekstra Bladet, der i dag skriver historien, efter at de tidligere har afsløret, at politikeren har underskrevet sig på mail som Oliver, da han skulle udleje et værelse i en herskabslejlighed i København.

Da dekanen på det medicinske fakultet opdagede eksamensnyderiet, dumpede han Kamal Qureshi, der derfor blev tvunget til at gå et semester - altså seks måneder om.

Snyderiet foregik tilbage i 1990, da Kamal Qureshi var på 3. semester af medicinstudiet og her skulle aflevere gruppeopgaver. En kilde fortæller til Ekstra Bladet:

- Vi var en gruppe på fire, som havde afleveret vores fysikopgave. Men vi fik overraskende den melding, at man ikke havde modtaget vores opgave. Det kunne vi ikke forstå. Vi stod i en meget dum situation, hvor vi risikerede ikke at blive indstillet til eksamen, fortæller en kilde, der i dag er læge på et storkøbenhavnsk hospital.

- Ved et rent tilfælde ser vi i et dueslag, hvor vi skulle aflevere opgaverne, at der lå en opgave, der ord til anden var vores opgave. Men den var forsynet med to andre navne end vores. Det ene navn var Kamal. Vi bad om en forklaring. Han tilstod, at han havde hugget vores opgave og forsynet den med sit eget navn. Vi pressede ham til at tilstå over for dekanen på sundhedsfagligt fakultet. På den måde blev vi renset og alligevel indstillet til eksamen, fortæller kilden.

En anden læge, der også dengang læste med Kamal Qureshi, fortæller til avisen:

- Affæren viste os, at Kamal har en personlig brist. Han har svært ved at skelne mellem rigtigt og forkert. Det viser den aktuelle sag om hans navne-falskneri jo også tydeligt. Desværre, siger lægen.

Kamal Qureshis eneste svar på historien er en mail, hvor han fortæller, at han holder vinterferie med børnene.

Nyheder

Drab i Fredericia: 

Politiet zoomer ind

to mænd