Øl med Løkke eller Helle? Her er danskernes bodega-favorit

Arbejdsliv
Danskerne vil helst drikke en kold øl med den siddende statsminister. (Foto: Alex Schütt/Scanpix)
Hvis danskerne skal nyde en kold fra kassen med en af statsministerkandidaterne, så foretrækker de det kvindelige selskab.

Selvom det mest er Venstre-formanden Lars Løkke Rasmussen, der har ry for at sætte pris på god vin og en fadbamse, så er det alligevel den siddende statsminister, danskerne helst vil drikke øl med.

En undersøgelse, foretaget af Wilke for Avisen.dk, viser, at 36 procent helst vil drikke en øl med Helle Thorning Schmidt, mens 29,6 procent peger på Lars Løkke Rasmussen som deres foretrukne øl-makker. Næsten ligeså mange undgår faktisk helst begge statsministerkandidaterne.

Hvem vil DU helst drikke en iskold fra kassen med? Stem nederst i artiklen.

Vi er mest til vores eget køn

Men der er kolossal forskel på mænd og kvinders præferencer, når det kommer til socialt samvær om øl. Hele 42 procent af kvinderne foretrækker at snuppe en øl med Helle Thorning Schmidt, hvor kun 22 procent har lyst til  det samme med Lars Løkke Rasmussen.

Han er derimod vældig populær blandt sit eget køn, hvor 37,2 procent gerne vil på bodega med Venstre-formanden, mens kun 29,9 procent foretrækker Helle Thorning-Schmidt.

De unge vil have Løkke

Alderen har også afgørende betydning for, hvem der bliver inviteret med i byen. Danskerne mellem 18 og 39 år vil langt hellere se Lars Løkke Rasmussen med en skummende fadøl i hånden end hans konkurrent. Her er det særligt de helt unge mellem 18 og 29 år, hvor 34,5 procent peger på Lars Løkke Rasmussen som den bedste øl-ven, og kun 26,4 procent siger Helle.

Men blandt dem på 40-70+ er det helt klart statsministeren, de helst vil skåle med. Her er det især de 50-59 årige, der har et godt øje til Helle Thorning-Schmidt. Hele 51,5 procent peger på hende, hvor kun 21,7 procent tror, at Lars Løkke Rasmussen er den bedste øl-kammerat.

Københavnerne foretrækker Helle

Hvor man kommer fra har også betydning for, hvem man helst vil drikke en bajer med. Der er nemlig store regionale forskelle på danskernes favorit-drikkemakker. Hvor Helle Thorning-Schmidt er klart den foretrukne til en afslappet sludder og en omgang dart blandt københavnerne, så vil resten af Sjælland faktisk hellere skåle med Venstre-formanden.

AFSTEMNING
Vil du helst drikke øl med Lars eller Helle?
Hvem vil du helst drikke en iskold fra kassen med?
Nyheder

Nye ferieregler:

Du får færre penge

på kontoen