Pædagog fik stress: 50.000 brugt på glimmer

Nyheder fra Avisen.dk
”Det er rystende, at der er så mange penge i legetøjs-kassen, mens vikarkassen er tom. Vi har ikke vikardækning, når folk er syge eller på ferie. Det er altså standard," siger pædagog. (Foto: Colourbox)
Rystende dårlig økonomistyring, siger stressramt pædagog. Lederen nægter at hyre vikarer, når der er sygdom og ferie, men fyrer 50.000 kroner af på indkøb sidst på året.

Før sommer sled pædagogerne sig i stykker og kunne ikke få vikarer, når der var sygdom, eller folk havde ferie.

Sidste måned fik de besked om, at daginstitutionen havde opsparet langt omkring 50.000 kroner, der skulle fyres af på legetøj, papir, buskort, glimmer med mere.

Sådan fortæller en pædagog, der arbejder i Hovedstaden, men ikke ønsker sit navn frem.

Stress for anden gang

Hun var for nylig sygemeldt med stress. Det skyldtes dårlige normeringer, fortæller hun.

”Det er rystende, at der er så mange penge i legetøjs-kassen, mens vikarkassen er tom. Vi har ikke vikardækning, når folk er syge eller på ferie. Det er altså standard," siger pædagogen.

"Legetøj og crepepapir er da vigtigt, men vi er i en situation, hvor pengene burde gå til vikarer,” siger hun.

Som Avisen.dk skriver i dag, er hendes institution langt fra den eneste, der brænder store beløb af sidst på året.

Hov, leder kunne selv vælge?

Først fik pædagogen at vide, at der var tale om to forskellige kasser, og at lederen ikke kunne tage fra drift for at fylde et stort hul i vikardækningen.

Men det passer ikke. Over for Avisen.dk slår kommunen nemlig fast, at deres daginstitutioner har mulighed for at prioritere fordelingen af ressourcer mellem løn og øvrig drift, så forbrug tilpasses de lokale forhold.

Lederen kunne med andre ord vælge at bruge nogle af de mange penge på vikarer. Det kommer bag på pædagogen, da Avisen.dk ringer tilbage til pædagogen med den oplysning.

"Jeg er egentlig chokeret"

"Jeg er egentlig lidt chokeret. Jeg tror, det er vigtigere, at børnene har nok voksne omkring sig, end at de har en masse nye ting. Det burde helt ærligt være brugt til personale, for behovet er der hele tiden,” siger pædagogen.

I november vil hendes stue igen være en mand nede en uge på grund af ferie.

"Nu tænker jeg, at det kan handle om, at lederen vil tilfredsstille forældrene med en masse fine ting," siger hun.

Avisen.dk kender navnet på institutionen og på pædagogen. Da pædagogen frygter for sit job, har vi undladt at nævne både hendes egen, kommunens og institutionens navn.

Krimi

To fly stødt sammen

i luften