FAKTA: Her er historien om ulven fra Thy

Fredag stod det klart, at det var en ulv, som blev fundet død i Hanstholm Vildtreservat i november.

Hypotesen om at en ulv havde begivet sig over grænsen til Danmark, viste sig at holde stik. Spændingen blev udløst fredag.

* 14. oktober: Kim Frost, der er en ivrig hobbyornitolog, fortæller, at han og flere andre medlemmer af Dansk Ornitologisk Forening har set en ulv fra fugleudkigstårnet ved Nors Sø i den nordlige ende af Nationalpark Thy.

* 16. oktober: Mogens Trolle, zoolog ved Statens Naturhistoriske Museum i København, ser på en række af de billeder, som ornitologerne har taget. Mogens Trolle hælder til at give dem ret i, at der er tale om en ulv.

* 18. oktober: Statens Naturhistoriske Museum udlover en dusør på 5000 kroner til den person, som kan skaffe levende billeder af ulven.

* 19. oktober: Kritikken hagler ned over museet på grund af dusøren. Museet tager kritikken til efterretning og dropper dusøren.

* 30. oktober: Den formodede ulv i Nationalpark Thy blev set så tidligt som i sommeren 2011, hævder en skovløber. Ifølge motionisten kan dyret have været i området i 16 måneder. Samtidig optrapper Naturstyrelsen jagten på dyret. Der bliver opsat 15 ekstra kameraer i Nationalpark Thy. Der er også opsat fotofælder.

* 19. november: Et ulvelignende dyr bliver fundet død i Hanstholm Reservatet i Thy. Det står hurtigt klart, at der med stor sandsynlighed er tale om det dyr, der er offentliggjort på en række billeder, der startede spekulationerne om, at der kunne være tale om en ulv.

* 22. november: Det ulvelignende dyr bliver obduceret på Center for Vildtsundhed i København, men der skal yderligere genetiske undersøgelser til, før det endelig kan fastslås, om det døde dyr er en ulv.

* 7. december 2012: DTU-Veterinærinstituttet, som har foretaget vurderingen og er kommet frem til, at der er tale om en ulv. Vurderingen er lavet baggrund af obduktion og genetiske analyser hos DCE Bioscience på Aarhus Universitet.

/ritzau/