Minister undrer sig over jule-bange direktør

Dit liv
Det er et "ualmindeligt dårligt råd" til beboerne, mener social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), der blander sig i debatten om det omstridte juletræ på Facebook. (Foto: Foto: FREDERIKSEN OLE / POLFOTO)

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) blander sig nu i debatten om juletræet i Egedalsvænge.

Drop det omstridte juletræ i Egedalsvænge for at undgå ballade. Sådan lyder opfordringen fra direktøren for boligselskabet 3B, Bent Frederiksen.

Men det er et "ualmindeligt dårligt råd" til beboerne, mener social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), der blander sig i debatten om det omstridte juletræ på Facebook.

- Nu bringes det argument frem, at for at bevare julefreden? - skal beboerne droppe ønsket om et juletræ i Egedalsvænge. Har lyst til at sige, at det synes jeg er et ualmindeligt dårligt råd. Rigtig skidt, faktisk, skriver Karen Hækkerup på Facebook.

Boligdirektøren i 3B mener, at juletræet er endt som et symbol og kan blive en magnet for uromagere.

- Nogen vil måske lave hærværk mod træet, pille det ned, sætte ild til det. Min anbefaling vil være, at vi skal overveje, om vi skal finde en anden måde at markere julen på, siger Bent Frederiksen til Politiken.

Men boligdirektøren får ikke meget opbakning på Christiansborg. Ud over integrationsministeren tager Dansk Folkeparti også afstand fra synspunktet og kalder det et knæfald, hvis beboerne i Egedalsvænge i Kokkedal ikke får et juletræ.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg godt kan forstå, at folk er bekymrede for, hvad der kan ske, hvis man sætter det juletræ op.

- Men det kan bare ikke være det, der er baggrunden for beslutningen om, det skal op eller ej. Det et uacceptabelt, siger Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen.

Udmeldingen fra boligdirektøren kommer forud for en ekstraordinær generalforsamling onsdag aften, hvor beboerne i Egedalsvænge skal vælge en ny bestyrelse og forsøge at finde en løsning på juletræsproblemet.

Sagen startede, da et muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen blokerede for, at der skulle indkøbes et fælles juletræ. De afviste at bruge de cirka 5000-7000 kroner, som træet og juletræstænding koster.

Beslutningen har vakt opsigt, fordi den blev taget tre dage efter en stor muslimsk Eid-fest i Egedalsvænge.

Onsdag er kulturminister Uffe Elbæk (R) indkaldt i et samråd om sagen.

Nyheder

Drab i Fredericia: 

Politiet zoomer ind

to mænd