Liberal Alliance kan godt glemme alt om at spille førsteviolin, når statens budget for næste år skal lægges. Det siger Dansk Folkeparti.
Regeringens primære finansforhandlingspartnere, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er enige om én ting: Der ikke er meget nyt under solen i det finanslovsforslag, som finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlagde her til formiddag.
Men så hører enigheden i den grad også op.
For mens det lille liberale parti kalder på store reformer i form af et opgør med efterlønnen og adskillige skattelettelse, så lever DF's finansordfører, Kristian Thulesen-Dahl, fint med, at mange stempler forslaget som 'kedeligt'.
Og sammen med Pia Kjærsgaard skal han nok få sat sit kraftige fingeraftryk på finansloven, når den formentlig ligger endelig klar i starten af november.
"Jeg tror, der bliver en forhandling, der primært koncentrer sig om regeringen og Dansk Folkeparti. Så skal finansministeren selvfølgelig tilrettelægge forløbet sådan, at han inviterer andre med. Det gjorde han i øvrigt også sidste år, hvor han inviterede Liberal Alliance med. Men det var ikke hans skyld, at de forlod bordet efter kun 20 minutter," siger Thulesen Dahl med henvisning til, at Anders Samuelsen krævede et opgør med selskabsskatten.
Dansk Folkepartis talknuser mener, at der nok skal blive plads til stramninger på udlændingeområdet. Også selvom pengene er knappe.
"Regeringen plejer jo at være lydhøre over for vores synspunkter. Og hvis vi ikke kan komme igennem med så mange ting, der koster penge, jamen så har vi andre forslag med til regeringen. Her tænker jeg på de mere værdiorienterede punkter," slår han fast.
Konkret vil partiet gøre noget ved de ikke-vestlige indvandrere, som DF ikke mener bidrager nok til samfundet. Den meget omtalte 24-årsregel, skal gøres til en 27-årsregel.
"Vi bringer udlændingespørgsmålet op over for regeringen i forbindelse med finanslovsforhandlingerne," slår Thulesen Dahl fast.
Liberal Alliance vil have gjort noget ved efterlønnen og have lavere skatter for at fremtidssikre velfærden. Men begge forslag kan Samuelsen og hans håndlangere altså godt mænd glemme allerede nu, lyder det fra Thulesen Dahl.
"Det er meget, meget nemt at fjerne indtægter fra staten. Og fjerner man eksempelvis multimedieskatten, så fjerner man en indtægt på 600 millioner kroner. Det er ikke fordi, jeg elsker den skat, men jeg savner at høre, hvor de penge skal hentes," slutter Dansk Folkepartis nummer to.