Voldtægt er en forfærdelig forbrydelse, og det kan derfor være katastrofalt at få hægtet den anklage på sig.
Det fører imidlertid ikke til hårde straffe af de kvinder, der bevidst anmelder en voldtægt, som aldrig har fundet sted.
Ifølge en undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd er det kun i to ud af 100 sager, hvor en kvinde har løjet om, at en mand har voldtaget hende, at kvinden ender bag tremmer. I de undersøgte sager lød den højeste straf til kvinderne på 30 dages ubetinget fængsel. Det skriver Politiken.
Årsagen til de milde straffe er ofte, at kvinderne er nogle triste skæbner med alvorlige psykiske problemer, fortæller Maj-Britt Elise Martinussen, som har været med til at lave undersøgelsen. Hun ser ikke umiddelbart noget problem i de milde straffe.
"Jeg skal ikke kunne sige, om det giver mening at straffe dem hårdere, for det er en politisk beslutning, men jeg kan henvise til, at politiet og anklagemyndigheden i flere af sagerne har vurderet, at kvinden har været så langt ude, at det er tvivlsomt, om hun overhovedet forstår, hvad der er sket, og hvad hun har gjort," siger hun til avisen.
Sagen om falske voldtægtsanklager er højaktuel, da Højesteret fredag skal afsige dom i en sag, hvor en pige anmeldte en voldtægt, som hun senere på video indrømmede, ikke var sket.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.