Den danske regering blev mere end kigget over skulderen, da den omdiskuterede Storkina-erklæring blev skrevet.
Det erkender udenrigsminister Per Stig Møller (K).
"Selvfølgelig har vi på visse punkter lyttet til de kinesiske ønsker. De er ikke allesammen blevet opfyldt, men det er en tekst, som vi kan stå ved, og som Kina kan stå ved. Men det er ikke noget diktat."
Han kalder det helt normalt i udenrigspolitiske forhandlinger, at man "udveksler synspunkter". Men afviser, at regeringen har været for blødsødne over for Kina.
"Vi har også haft mulighed for at redigere i de kinesiske tekster. Sådan er det i forhandlinger, hvor man skal finde frem til en position, hvor man respekterer og forstår hinanden," siger han.
Per Stig Møllers udtalelse falder i forbindelse med et interview til Nyhedsbureauet Newspaq.
Her bliver han bedt om at forholde sig til kritikken fra Dalai Lamas repræsentant i London, der skriver til Newspaq, at:
"Intet andet land går så langt som Danmark for at tækkes Kina i spørgsmålet om Tibet."
Den udtalelse falder Per Stig Møller for brystet.
"Jeg vil godt have lov til at spørge tibetanerne, om de kan fortælle mig, hvilket andet land, de er blevet modtaget i, siden de blev modtaget af statsministeren i Danmark (i maj, red.). Danmark er det sidste land, Dalai Lamai er blevet modtaget af, så kritikken er ikke rimelig," siger Per Stig Møller.
I den danske erklæring, der blev udgivet i forgårs på hjemmesiden for den danske ambassade i Beijing, står der, at Danmark bakker op om Kinas suverænitet og går imod et uafhængigt Tibet.
Per Stig Møller fortæller, at regeringens erklæring er resultatet af forhandlinger med den kinesiske regering og har været undervejs siden i sommer.
"Der har været ført samtaler og forhandlinger siden sidst i juni, hvor jeg havde en samtale med den kinesiske udenrigsminister i Trieste (Italien, red.)," siger Per Stig Møller.
Han afviser, at den danske Storkina-erklæring er blevet offentliggjort nu for at få Kina til at være mere samarbejdsvillige omkring en global klima-aftale.
"Nej, det er den ikke. Men det er jo meget sjovt at påstå det. Det har jeg også set, at nogle aviser har skrevet. Men det er faktisk ikke tilfældet. Der har været ført samtaler og forhandlinger (om den danske erklæring, red.) siden juni," understreger Per Stig Møller.