Ny mand i spidsen for Fremskridtspartiet
Muslimer skal smides ud af landet, mener Henrik Søndergård ? Fremskridtspartiets nyvalgte formand, der gerne modtager støtte fra Dansk Front.

Smid størstedelen af Danmarks muslimer ud.

Det er målet for Henrik Søndergård, der netop er blevet valgt som landsformand for Fremskridtspartiet på et landsmøde på Fyn. Henrik Søndergård, der overtager formandsposten fra Jørn Herkild, vil de kommende år forsøge at genrejse partiet. Det skal ske ved at hverve medlemmer fra blandt andet Dansk Folkeparti, mens også medlemmer af den højreradikale forening Dansk Front skal være velkomne.

»Der er brug for et stort parti til højre for Dansk Folkeparti (DF), som har fejlet på flere punkter. DF vil for eksempel integrere muslimerne i Danmark. Det er en stor fejl. Størstedelen af muslimerne er yderligtgående og kan ikke integreres. De skal sendes ud af landet,« siger han.

Fremskridtspartiet har i dag kun omkring 350 medlemmer. Men Henrik Søndergård mener, at mange af Dansk Folkepartis medlemmer er klar til at skifte til et parti med større ytringsfrihed.

»Dansk Folkeparti har ekskluderet medlemmer, alene fordi de har skrevet indlæg på Dansk Fronts hjemmeside. Det er helt hysterisk. Aktive i Dansk Front vil være velkomne hos os. Vi vil heller ikke afskære folk, fordi de tidligere har været nazister. Vi har forståelse for, at nogle frustrerede unge har søgt rundt på højrefløjen, inden de er kommet til os,« siger han.

Den tidligere lokalformand for Dansk Folkeparti i Kalundborg, Dan Jochumsen, er en af dem, der nu er skiftet til Fremskridtspartiet. Dan Jochumsen blev ekskluderet fra Dansk Folkeparti, da det i sommer kom frem, at han havde forbindelse til Dansk Front.