Terrorklip fra Bosnien fremlagt Glostrup-sagen
En video med terrortrusler blev fundet i Bosnien og vist frem i retten i dag. Anklageren kæder den sammen med de fire unge fra Glostrup, der er sigtet for at planlægge terror.

Mændene får sorte elefanthuer på og sidder på et tæppe omgivet af knive, patroner, håndgranater og andre sprængstoffer.

Den ene af de to mænd har et selvmordsbælte om livet, den anden en bombedetonator i hånden.

Seancen ledsages af en stemme, der siger:

»Disse våben vil blive brugt mod Europa på dem, der har styrker i Irak og Afghanistan. Tro ikke, vi har glemt jer.«

Klippet blev vist i dag i Østre Landsret i den såkaldte Glostrup-sag, hvor fire unge danskere mellem sytten og 21 år er tiltalt for at ville sprede bombeterror.

Klippet stammer fra et videobånd, som det bosniske politi fandt, da de ransagede et hus i Bosnien og anholdt to unge mænd, de mener har forbindelse til de fire unge danskere i Glostrup-sagen.

Politiet ved endnu ikke, hvem de unge mænd på videoen, er. Under ransagningen af huset i Bosnien fandt politiet desuden ni poser med næsten 20 kilo sprængstof, knive og en pistol med lyddæmper. Den danske anklagemyndighed mener, at sprængstofferne skulle bruges til udvalgte mål i Europa.

De fire unge mænd sad i dag bænket i landsretten, mens anklagerne mod dem blev læst op. De var nybarberede og klædt i stribede bluser og hættetrøjer, og de lignede de fleste andre unge mænd. Det er fire unge, der af deres bekendte beskrives som velfungerende og let stille typer, der alle har stiftet bekendtskab med det danske uddannelsessystem.

Både anklager og forsvarer betonede, at det er fire unge mænd, der sidder på anklagebænken i terrorsagen fra Glostrup ? og ikke religionen islam.

»Det er mig magtpåliggende at understrege, at islam ikke er under tiltale i denne sag. Og at de fire unge mænd ikke er tiltalt, fordi de er muslimer,« sagde anklager Jørgen Jensen og fortalte, at man i retssagen vil se nærmere på begrebet radikalisering. Altså når et religiøst menneske accepterer vold i kampen for at nå et mål.

Han understregede efterfølgende alvoren i sagen:

»Det er ikke en almindelig sag, vi har fat på. Og bevismaterialet er heller ikke almindeligt,« sagde han og henviste til det materiale, politiet fandt, da de ransagede de fire unge mænds hjem sidste år. Her fandt politiet blandt andet henrettelsesvideoer fra Tjetjenien, Pakistan og Irak.

Retsmødet fortsætter i eftermiddag og de følgende dage. Der falder dom den 16. februar.